Túrós, lekváros, kakaós, fahéjas, diós. Miért kellene választanod? A rakott palacsinta pont arra jó, hogy mindenféle íz legyen benne, én nagyon szeretem együtt ezeket az ízeket. Már nagyon régen készítettem, és jó volt nosztalgiázni. A tésztát rizslisztből csináltam, ami így gluténmentes.
A tészta állaga nem sokban különbözik a normál palacsintatésztától, talán egy kicsit lágyabbnak mondanám, sülés közben, de az ízén nem fogod észrevenni, hogy rizslisztből van.
Hozzávalók a palacsinta tésztához (kb. 16 db-hoz):
- 40 dkg rizsliszt
- 4 db nagy tojás
- 4 dl tej
- 4 dl ásványvíz
- csipetnyi só
- olívaolaj a sütéshez
A tésztához a tojásokat verd fel, apránként adagold hozzá a lisztet, a sót, a tejet és az ásványvizet. Az egészet botmixerrel keverd csomómentesre.
A tésztát 20 percig pihentesd.
A tésztát a sütés előtt és sütés közben is többször keverd fel.
A palacsintasütőt hevítsd fel, majd vékonyan kend meg olívaolajjal. Picit megint hevítsd fel, majd merj bele egy kis merőkanálnyi tésztát, és a serpenyő mozgatásával egyengesd el.
Fontos, hogy sehol ne legyen lyukas a tészta.
Süsd meg a palacsinta egyik oldalát, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd arany barnára.
Ezt addig folytasd, míg tart a tésztából.
Arra számíthatsz, hogy ez a tészta picit vastagabb lesz, mintha sima fehér lisztből csinálnád, de ez a rakott palacsintánál kifejezetten jól jön.
Ha megvagy a sütéssel, a tésztákat ízlés szerint kezd el rétegenként megtölteni. Én natúr kakaót, cukormentes lekvárt, daráltdiót, fahéjat, és túrót tettem a rétegek közé.
A túrót natúrjoghurttal, és mézzel kevertem össze. A diót a lekvárra szórtam, hogy ne csússzon szét a palacsinta, és ne kelljen pluszban édesíteni. A fahéjat is lekvárra raktam, és csak egy réteget raktam belőle, hogy csak egy kicsit lehessen érezni. Hogy miből mennyit raksz, Rád bízom, ahogy szereted.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Bajza Anna mondta
Kedves Dia !
Én már régen használom a rizslisztet, mivel van a családban gluténérzékeny.
Én sem ehetek sima búzalisztet, csak tönkölyt, ezért szoktam kísérletezni a rizsliszttel is.
Palacsintát már sokszor sütöttem, mártásokhoz és egyéb sűrítéshez is ezt használom. Piskóta tésztához is kevertem már és kekszekhez.
köszi a recepteket, ki fogom próbálni.
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Nem is gondoltam, hogy már ilyen sokan használjátok a rizslisztet. Nekem ez volt vele az első próbálkozásom, de folytatni fogom, mert tetszett az eredmény.
pallás lajosné mondta
Köszönöm a recepteket ,Hasznosak nekem és családomnak szinte minden receptet kipróbálunk.
Olah Janos mondta
Kedves Dia!Annyi jo es egyszeru receptekkel lepsz meg engem!Legtobb reszet ki is probalom,es mindig bejon.Koszi!
Gasztrozseni mondta
Kedves János,
Örülök, hogy tetszenek a receptek.
Páva Józsefné Magdolna mondta
Én is kipróbáltam már a rizslisztet,külön is és keverve is,nekem nagyon ragadt a palacsintám.A maradék lisztet ,mártásokhoz,pudingokhoz,rántásokhoz használom.
Gasztrozseni mondta
Kedves Magdolna,
Lehet, hogy az arányok nem voltak megfelelőek a palacsintánál, de szerencse, hogy máshoz is fel tudod használni.
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Én is sokszor készítettem rakott palacsintát, dió, kakaó, fahéjat felváltva. Nagyon szereti a család! Rizslisztet még nem próbáltam ki. Tudod cukros vagyok, nem tudom, hogy ehetem-e!
Üdv. Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Hát lehet, hogy ebben az esetben számodra a rizsliszt nem a legjobb.
Irén mondta
Kedves Dia! Még nem használtam rizslisztet de kifogom próbálni. Köszi Irén
Gasztrozseni mondta
Kedves Irén,
Remélem neked is jók lesznek a tapasztalataid.
Kovács Jánosné mondta
Kedves Dia! Köszönöm a receptet, a rakott palacsintát már régen készítettem, mikor a család még együtt volt, azóta csak ma sütöttem igaz ne rizs lisztből, de nem tagadtam meg magam, mert zöldborsó krémmel töltöttem. A rizs lisztet én is ki fogom próbálni. ÜDV Erika
Gasztrozseni mondta
Kedves Erika,
Milyen jó ötlet! Sós rakott palacsinta, nagyon tetszik!
eva mondta
Kedves Dia nagy gondba vagyok milyen lisztet hasznalhatnak a cukor betegeka sutemenyek keszitesenel Koszi eva
Gasztrozseni mondta
Kedves Éva,
Én a teljes kiőrlésű liszteket tudnám javasolni, mert azok lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak. Ilyen például a teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt és a rozsliszt.
horváthné judit mondta
Kedves Dia! Nagyon örültem a két receptnek, amit küldtél. Kb. 1 éve én többnyire rizslisztet használok rántáshoz, habaráshoz, panírozáshoz is. Palacsintához még nem mertem, de a receptjeidet ki fogom próbálni, a spenótos gnocchi is nagyon érdekes. Nem kell mindig a tömény hús.
Mégegyszer köszi: Hné Judit
Gasztrozseni mondta
Kedves Judit,
Remélem ízleni fog!
Hock lajos mondta
Kedves Dia !
Köszönöm a recepteket,! Mi teljes kiőrlésű tönköly lisztet, és rizslisztet használunk, , csoki ,cukor fehér liszt ,ha lehet mellőzzük, kb 30 éve, de ha szűkséges akkor használunk minimális mennyiséget! A palacsinta recepted király! Örülök ,hogy az újdonságokat szereted ,,,mi is !
Továbbra is a legjobbakat kívánok!
Lajos
Gasztrozseni mondta
Kedves Lajos,
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, és annak is, hogy ilyen tudatosan odafigyeltek arra, hogy egészségesen táplálkozzatok.
Székely-D.Livia mondta
Kedves Dia!
Köszönöm ezt az egyszerű és nagyszerű ötletet. Nem jutott volna eszembe így össze rakni a palacsintát. Mindég több félét kellet csinálnom ( a férjem a krémeset, a fiam a kakaósat, a lányom a lekvárosat és diósat szerette). Mindég tele volt az asztal tányérokkal.
Még egyszer köszönöm
Livia
Kocsis Lajosné mondta
Szia Dia! Én a palacsintát zabpehely lisztből sütöm és vajon. Remélem nem gond? Ezt a pulyka comb receptet ki fogom próbálni. Szerinted lehet batátát is tenni a sima krumpli helyett? Esetleg valami más fűszert ajánlanál hozzá? Köszönöm a sok finom receptet. Az útmutatásaidat is köszönöm!!
Marika
Gasztrozseni mondta
Kedves Marika,
A zabpehely liszt nagyon egészséges, én is előszeretettel használom a palacsinta sütésnél és a főzelékeket is azzal sűrítem. A batáta nagyon jó választás, tökéletes lesz a pulykához. Kakukkfű helyett a rozmaring is fenséges ízt ad az ételnek.