Én már leszedtem az utolsó medvehagyma leveleket is a kertben. Az idei szezon nagyon gyorsan lecsengett. Igazán ki sem tudtam használni, ráadásul rengeteg termett. A két éve ültetett hagymácskák mostanra szépen megerősödtek. De egy levél sem veszett kárba, amit nem használtam fel, ment a fagyasztóba.
Ez az étel rendkívül egyszerűen elkészíthető és nincs komolyabb alapanyag szükséglete sem. Mindezek ellenére viszont nagyon ízletes, és ha a bacon-t is elhagyod gyakorlatilag kifejezetten alakbarát ételről beszélhetünk.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg bacon
- 15 dkg pizza mozzarella
- 5 levél medvehagyma
- só
- őrölt színes bors
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A medvehagyma leveleket mosd meg, töröld szárazra, majd vágd fel apró kockákra. A sajtot reszeld le kislyukú reszelőn, és keverd össze a medvehagymával. Ez lesz a hús tölteléke.
A csirkemell filét szeld fel ujjnyi vastag szeletekre, és klopfold ki őket. Én klopfoláskor frissen tartó fóliát teszek a húsra, így sokkal higiénikusabb, ráadásul nem lesz tele a konyha húscafatokkal. Az így előkészített hús mindkét felét sózd és borsozd be.
A hússzeletekre tegyél két evőkanálnyit a sajtos medvehagymás töltelékből, majd tekerd fel, és az így kapott hengereket tekerd körbe bacon-nel.
A tekercseket csomagold alufóliába, majd tedd őket egy tepsibe és mehetnek a sütőbe 20 percre.
Ha lejárt az idő vedd le róluk a fóliát, csavard a sütőt grill fokozatra, és további 10 perc alatt gyakori forgatás mellett süsd ropogósra rajtuk a szalonnát. Ezt a pirítást végezheted a tűzhelyen is egy jó forró serpenyőben. Ha pedig a bacon-t kihagynád, akkor is pirítsd meg kicsit a húst, hogy ízletesebb legyen, de akkor inkább serpenyőben végezd ezt kevés olívaolajon és csak néhány percig magas hőfokon, hogy ne száradjon ki a hús, hiszen ebben az esetben nincs ami védje a kiszáradástól.
Tálalhatod friss salátával, burgonyapürével, vagy akár olívás rizzsel is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Bajza Anna mondta
Kedves Dia!
Köszönöm az újabb finom recepteket. A piacon még ma találtam medvehagymát, így a pogácsa is atöltött hússal együt terítékre kerül,
Üdv:
Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Akkor jó sütés-főzést kívánok!
Reszegi István mondta
Kedves Dia ! Nagyon tetszik ez a recept . Nekem is van a mélyhűtőbe medve hagymám ill levél . Azt hiszem meg is fogom csinálni . El tettem a receptet .
Gasztrozseni mondta
Kedves István,
Remélem elégedett leszel a pogácsával.
Borisszáné Pallér Gabriella mondta
Kedves Dia!
Kezdődik az eper szezon és ez a leves nagyon finom.
Köszönöm ezt a receptet.
Gabriella
Gasztrozseni mondta
Kedves Gabriella,
Bizony, már én is nagyon várom! Örülök, hogy tetszik a recept!