Honnan származik: Feltehetően Nyugat-Ázsiából származik, de szinte mindenütt elterjedt.
Melyik részeit használjuk: Gerezdekből álló hagymáját frissen, vagy krémnek elkészítve, esetleg szárítva, porítva használjuk.
Milyen az íze: Kissé édeskés, csípős ízű, illata erőteljes.
Mit fűszerezzünk vele: A magyar konyha a sütemények kivételével szinte minden típusú ételhez használja, mert illik mindenhez, húsokhoz, halakhoz, köretekhez, salátákhoz, mártásokhoz, levesekhez.
Milyen élettani hatása van: Fertőtlenítő és nyákoldó hatása miatt kiválóan alkalmazható meghűléses megbetegedések esetén. Rendszeres fogyasztása esetén megelőzhetők vele a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása.
Mit érdemes még tudni róla: A rómaiak afrodiziákumnak tartották, a balkáni népek pedig fogyasztásával a vámpírok ellen védekeztek
Legutóbbi hozzászólások