Talán elsőre kicsit bizarrnak tűnhet a párosítás, de ne legyenek előítéleteid. A máj karakteres íze, és az alma lágysága, kiválóan passzol egymásoz. Amikor kiötlöttem ezt az ételt valami azt súgta, hogy finom lesz, és szerintem így is lett.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 60 dkg csirkemell filé
- 30 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db zöldalma
- 2 evőkanál almacsatni
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3-4 csipet kakukkfű
- só
- 7-8 tekerés bors
A gurmand.hu által forgalmazott almacsatniról érdemes tudnod, hogy az alma mellett van benne chili is, szóval igazán pikáns, éppen ezért csak óvatosan vele.
A hagymát vágd fel apró kockákra, és párold üvegesre az olívaolajon. Közben a csirkemell filét és a csirkemájat vágd fel körülbelül 2 cm x 1 cm-es hasábokra. A csirkemellet sózd és borsozd meg, és tedd félre, amíg a hagyma megpárolódik.
Az almát pucold meg, és kockázd fel, hasonló méretre, mint a csirkemellet.
Ha a hagyma már megpárolódott, add hozzá a felkockázott csirkemellet és a csirkemájat. Adj hozzá 2 evőkanál almacsatnit, a kakukkfüvet, a borsot és egy kávéskanál sót. Fedő alatt kezd el párolni. Körülbelül 15-20 perc alatt a csirkemell is és a csirkemáj is átpárolódik. Már csak az van hátra, hogy az almát is hozzá add.
Ismét fedd le, míg az alma is megpuhul, de vigyáz, hogy ne legyen plötty.
Tálalhatod párolt árpával, kölessel. Én most krumplipürét készítettem hozzá, bár ez nem a legegészségesebb köret, de nagyon ritkán belefér.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Kulcsárné Varró Margó mondta
Nagyon finom,elkészítettem,tört krumplival.különleges jó íz,
Gasztrozseni mondta
Kedves Margó,
Nagyon örülök, hogy ízlett.
Somossy Nóra mondta
Isteni,nagyon jól harmonizál az alma a májjal.Köszönöm.
Gasztrozseni mondta
Kedves Nóra,
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Bajza Anna mondta
Kedves Dia !
Ez nagyon jól hangzik, a hétvégén biztos kipróbálom.
csirkét ha sütök, dobok mellé almát , mert nagyon szeretem úgy együtt az ízhatást, ez is biztos isteni lesz.
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Remélem ez a recept is ízleni fog.
Barbara mondta
A recept nagyon tetszik, de én úgy tudom ,hogy a májat csak akkor szabad sózni, mikor esszük. Ha főzés közben sózok nem lesz kemény a máj.?
Különben a receptjeid nagyon jók, finomak.
Üdv.
Gasztrozseni mondta
Kedves Barbara,
A szárnyas májat én szoktam sózni főzés közben is, és még egyszer sem lett kemény tőle. Örülök, hogy kedveled a receptjeimet.
Erzsébet mondta
Kedves Dia!
Meg nyerte tetszésem ez a recepted, ugyanis imádom a csirkét gyümölccsel, ki fogom próbálni,és ami nem mellékes,a kettő együtt még egészséges is, köszönöm.
Gasztrozseni mondta
Kedves Erzsébet,
Örülök, hogy tetszik a recept. Remélem ízleni is fog.
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Nagyon tetszik a recepted. Én legtöbbször rántott csirkemájat készítettem. Így is ki fogom próbálni. Köszönöm.
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Remélem ízleni fog a receptem.
Hodozsó Judit mondta
Kedves Dia !
Ez remekül hangzik, kifogom próbálni !
Gasztrozseni mondta
Kedves Judit,
Várom a beszámolód, hogy hogy ízlett.
Marcsi mondta
Kedves Dia !
Biztos nagyon finom ki fogom próbálni, de számomra nem idegen a dolog mert én gyomor problémáim miatt , elég sokszor eszem köretként sült almát a husokhoz, még a resztelt májhoz is.Üdv Marcsi
Gasztrozseni mondta
Kedves Marcsi,
Remélem ízelni fog az én receptem is.