Egy könnyed olaszos fűszerezésű étel, mely egyszerű, gyorsan és könnyen elkészíthető, mégis megvan az a varázsereje, hogy képzeletben elrepít egy kellemes olasz tengerpartra, nyarat csempészve a pillanatba. Kóstold meg, a paradicsomleves ezen különleges fajtáját, betűtészta helyett zöld fűszerekkel.
.Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 l paradicsom lé, lehetőleg cukor mentes 100%-os
- 2 dl 1,5 %-os tej
- 2 teáskanál kukoricakeményítő vagy 1 evőkanál grahamliszt
- 2 dkg reszelt petrezselyem gyökér
- 1/2 csomag (5 szál) petrezselyem zöld apróra összevágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított bazsalikom, 1 tk. szárított oregánó, ½ tk. kakukkfű (ha van friss a még jobb)
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- reszelt parmezán sajt
És, ha a parmezán sajt nem elég levesbetétnek tegyél bele „bojli” golyót, hozzávalók:
- 1 tojás
- 10 dkg graham liszt
- csipetnyi só, bors
A paradicsomlét a reszelt petrezselyem gyökérrel, és a fűszerekkel (kivéve a petrezselyem zöldet) forrald össze, majd add hozzá a tejben csomómentesre kevert keményítőt (lisztet). A forró levesből egy kanállal vegyél ki és keverd hozzá a habaráshoz (ez azért fontos, hogy a levesbe öntve a habarást a hirtelen hő különbségtől ne ugorjon össze csomókká), és forrald össze.
A tészta golyóhoz a tojást kicsit verd fel, kis adagokban keverd hozzá a lisztet és a fűszereket. A lényeg, hogy kemény jól formázható tésztát kapj.
Dobáld bele a levesbe a borsó nagyságúra gyúrt tésztát, forrald egyet és ha feljönnek a golyók a leves tetejére el is készült.
Mielőtt a tányérba szeded, a tányér aljára szórj 2-3 evőkanál reszelt parmezán sajtot. A tetejét szórd meg a petrezselyem zölddel.
Egy mediterrán vacsora tökéletes nyitánya.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Márta mondta
Finom lett a paradicsom leves. Pedig amikor olvastam, hogy tej is kell bele, hááát. Aztán kitartottam az eredeti recept mellett: finom fűszeres. A családnak is tetszett. Bővült a levesek köre, nálam fűszeres paradicsomleves néven.
Gasztrozseni mondta
Kedves Márta,
Örülök, hogy elnyerte a leves a tetszésed!
lászló zsuzsa mondta
Holnap elkészítem!!!!!
Gasztrozseni mondta
Kedves Zsuzsa,
Várom a beszámolót, hogy hogy ízlett.
Beleznay Gyuláné mondta
Biztos finom lesz,kipróbálom fűszerezve.Köszönöm
Gasztrozseni mondta
Kedves Mária,
Várom a beszámolót, hogy ízlett.
Éva mondta
Kedves Dia!
Köszönöm a finom recepteket.Mielöbbi gyógyulást kivánok.
Éva.
Szabó Imre Lajosné mondta
KEDVES DIA.
EZ A LEVES SZÁMOMRA VALÓSÁGOS KI HÍVÁS ,IMÁDOM.. ICA.
Beleznay Gyuláné mondta
Nekem szokatlan a fűszerezett paradicsom,de nagyon finom,még repetáztam is belőle.Eddig csak az édesített változatát ismertem.Mégegyszer köszönöm Dia és minél előbbi gyógyulást kívánok
Marika
Judit mondta
Kedves Dia,
Tegnap megfőztem ezt a “csudijó” paradicsomlevest. Anno Olaszországban ettem ilyen finomat.
Köszönöm a receptet, ezentúl csak így főzöm a paradicsomlevest.
Üdvözöllek:Judit
Gasztrozseni mondta
Kedves Judit,
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett!:)
RosTi mondta
Ezt én is kipróbálom… Nagyon jól hangzik benne minden – elképzeltem, és csa jó lehet.
Üdv!
RosTi mondta
“csak jó” ,bocs…
Gasztrozseni mondta
Kedves RosTi,
Örülök, hogy tetszik a recept! Bízom benne, hogy ízleni is fog, ha elkészíted.
Ritus mondta
Kedves Dia!
Irtam az info@ os oldaladra, mert egy korabbi receptedrol ( cukormentes szilvalekvar ) lett volna kerdesem, de nem tudom azt ill. A korabbi blogos hozzaszolasod olvasod ezert ide is irok.
Ugyebar 6 oraig kell fozni a szilvat, na de az lakasban szaunat csinal. Mi van akkor ha szabadban bogracsbsn keszitem el? Kell hozza specialis anyagu bogracs, ill. Keverokanal? Meddig kell kavargatni? Minden oraban 1 szer 5 percig vagy vmilyen egyeb modon? Koszonom a segitseged! :-)
Sok oromet a kisbabadhoz! :-) mikor szuletett, h hivjak?
Ritus