Szeretem a fasírtot, de csak akkor, ha nem tocsog az olajtól vagy a zsírtól, nincs kolbász íze, és nem a kenyér dominál benne. Ebben a fasírtban az a jó, hogy nem olajban sül, a sütés történhet sütőben, vagy serpenyőben, fokhagymát és kenyeret, pedig még nyomokban sem tartalmaz.
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- 75 dkg darált marhacomb
- 2 kis fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 2 kávéskanál só
- 4-5 csipet kakukkfű
- 4-5 csipet rozmaring
- 4-5 csipet majoranna
- olívaolaj
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra.
A csirkemájat vágd fel nagyon apró kockákra, majd keverd össze a darált marhahússal. Alaposan keverd össze, hogy homogén legyen az állaga. Én egy picit meg is nyomkodtam villával a máj darabokat, hogy még egységesebb legyen.
A hagymát is kockázd fel minél apróbb kockákra, add hozzá a májas darált húshoz, mehet bele a két tojás, a só, és a fűszerek. Keverd ismét jól össze.
Tepsiben sütés esetén: egy tepsi vékonyan kenj ki olívaolajjal. A fasírt masszából egy kanál segítségével tegyél halmokat a tepsire. Fedd le alufóliával, majd mehet a sütőbe 30-40 percre.
Ha letelt az idő, vedd le az alufóliát, és picit pirítsd meg a külsejüket.
Serpenyőben sütés esetén: a serpenyőt kend ki vékonyan olívaolajjal. A fasírt masszából egy kanál segítségével tegyél halmokat a serpenyőbe, és kicsit lapítsd ki őket. Közepes tűzőn lefedve süsd, majd 10 perc múlva fordítsd meg, és a másik felüket is süsd át.
Én friss salátával, és krumplipürével tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Ilona mondta
Paleos vagyok/nem ok nélkül!/,az Ön által küldött recepteket is átköltöm.A májról jut eszembe, hogy evtizedekkel ezelőtt buai Fortuna Étteremben megkérdeztema főszakácsot, miért izlik nekem legjobban náluk a hortobágyi-palacsinta. íelmondta, hogy azért, mert szárnyasmá jat is tesznek a töltelékébe. Üdvözlettel:Ilona.
Gasztrozseni mondta
Kedves Ilona,
Ez agy igazán kiváló ötlet, biztosan feldobja a hortobágyi palacsintát is.
Misi mondta
Kedves Dia mi hasonlóan csináljuk a fasírtot, csak szarvashúsból, a májat is a hússal együtt daráljuk. Próbáld ki, nem csalódsz benne Misi
Gasztrozseni mondta
Kedves Misi,
Köszönöm szépen az ötletet, igazán különlegesen hangzik.
Aranka Fisher mondta
Kerti grillen keszitve es kenegetve bbq szosszal meg finomabb.es a fokhagyma ledaralva vagy pepesitve jo bele,vagy a kenegto szoszba tenni es akkor tojas se kell hozza.Probaltam mar igy is ugy is-nekem a grill jon be.Tovabbi jo munkat kivanok udvozlettel.Aranka
Gasztrozseni mondta
Kedves Aranka,
Az biztos, hogy a faszénen sült étel ízének és illatának nincs párja.
Gyozsán József mondta
Kenyeret, vagy zsemlét lehet helyettesíteni főt kölessel, vagy hajdinával is.
Gasztrozseni mondta
Kedves József,
Erre nem is gondoltam, de köszönöm az ötletet, tetszik.
Csendesné Márta mondta
Én a fasirozotat szilikonos muffinsütőben sütöm és egy cseppnyi zsir sem kell hozzá.Akkor sem kell ha fém sütőben sütöd,mert a darált husban lévő zsir is kiolvad belöle a sütés 180 fokon 20 perc.És egyszerre sül mind,nem kell forgatni,lesegetni,hogy elég meleg -e az olaj,szóval igy a legtisztább is.Üdvözlettel:Márta
Gasztrozseni mondta
Kedves Márta,
Egyetértek, hogy sokkal jobb így sütni, mint olajban.
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Én is nagyon szeretem a fasirtot, főleg fözelékekhez. Májjal még nem próbáltam. A maffinsütőben való sütés nagyon tetszik. Köszönöm a receptet!
Üdv. Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Nagyon szívesen, remélem ízleni fog!
eva mondta
ha nem zsirozod ki a femsutot akkor tuti hogy bele ragad a fasirt
Gasztrozseni mondta
Kedves Éva,
Én kikentem a tepsit, a biztonság kedvéért, de csak vékonyan.