Nevezhetném akár cukkinis omlettnek is, hiszen nagyon hasonló hozzá. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, eheted reggelire, ebédre, vacsorára. Sőt hidegen és melegen is nagyon finom. Ajánlom vegetáriánus követő táborom figyelmébe. Összetevői miatt pedig, ezt az ételt nyugodtan beillesztheted a fogyókúrás étrendedbe.
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg cukkini
- 25 dkg túró
- 10 dkg füstölt mozzarella sajt, apró kockákra vágva
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 6 tojás
- 7 -8 tekerés színes bors
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
A cukkinit mosd meg és reszeld le. Szórd meg 1 teáskanál sóval, a borssal és a fokhagymával együtt kezd el megpárolni az olívaolajon.
A tojásokat villával kicsit verd fel. Add hozzá a tojásokhoz, a túrót, és a sajtokat.
A sütőt melegítsd elő 240 C fokra.
Ha a cukkini már megpuhult, add hozzá a tojásos, túrós, sajtos, keveréket és keverd össze alaposan.
Egy jénai tálat kenj ki vékonyan olívaolajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és öntsd bele a lepénytésztát.
Körülbelül 15-20 perc alatt készre sül.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
ivicze erzsebet mondta
nagyon jol nez ki .elönye,hogy fogyizok is ehetik.ki fogom probalni.örrömmel olvasnek meg ilyen recepteket amivel nem csak a reggeli de mas fogasnak is megfelel
bosco mondta
Kedves Dia,
Az lenne a kérdésem, hogy a kiolajozott jénait miért kell megszórni még a zsemlemorzsával? Köszönöm a válaszod!
Gasztrozseni mondta
Kedves Bosco,
Mert így biztosan nem ragad bele a tepsibe, és ahogy a zsemlemorzsa megsül, ropogós lesz.