A recept alapötlete egy spanyol recept volt, melyet egy magazinban olvastam, és amelyen szokásomhoz híven, kicsit változtattam. Ez a könnyű étel nagyon különleges íz világgal rendelkezik, egyszerre fűszeres, édes és savanyú. Igazi mediterrán különlegesség. Évszaktól függetlenül, készítheted bármikor, amikor csak kedved tartja.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 db nagyobb csirkemell filé (körülbelül 50dkg)
- 2 db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db citrom vékony csíkokra vágott héja
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál méz
- 1 teáskanál só
- 10-12 tekerés színes bors
- 1 kisebb ág (körülbelül 5 cm hosszú) rozmaring levelei apróra vágva
- 2-3 levél oregánó apróra tépve
Hozzávalók a körethez:
- 1 bögre árpagyöngy
- 2 bögre víz
- 1 teáskanál só
A vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket vágd apró kockákra, és az olívaolajon párold üvegesre.
A csirkemellet mosd meg és vágd körülbelül 2 cm-es csíkokra. A húst keverd össze a sóval és a borssal.
Ha a hagyma megpárolódott, add hozzá a felcsíkozott csirkemellet, és süsd szép pirosra. Ha csirkemell már megpirult, add hozzá a citromok levét, a héját és a mézet.
10 percig lefedve párold, majd zárd el a gázt és add hozzá a fűszernövényeket. A fedőt még tedd vissza 10 percre, hogy a fűszerek átjárják a húst.
Én köretnek árpagyöngyöt készítettem.
Most másképpen készítettem, mint eddig. Egy bögre árpagyöngyhöz, adj két bögre vizet és egy teáskanál sót. Lassú tűzön főzd körülbelül 10 percig amíg forrni kezd. Ha letelt a 10 perc zárd el a gázt és fedő alatt 20 percet hagyd állni. A gőzben szépen átpárolódik.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Vélemény, hozzászólás?