Húsvét ide vagy oda, én nem fogok sem nyúlból, sem bárányból készíteni ünnepi menüt. Én ezeket az állatkákat simogatni szeretem, és nem megenni. Úgyhogy húsvétkor nálam szigorúan szárnyas jöhet szóba, a főtt sonkán kívül. A pulykacomb finom puha, nem száraz és kiválóan lehet fűszerezni.
Hozzávalók:
- 1 db pulyka alsócomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl olívaolaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 kávékanál só
- 2 csipetnyi oregánó
- 2 csipetnyi bazsalikom
- 2 csipetnyi kakukkfű
- 1 csipetnyi rozmaring
- 5-6 szem egész bors
- 2 db babérlevél
A sütőt melegítsd elő 220 c fokra.
A pulykacombot miután megmostad, és átvizsgáltad, hogy nincs e rajta toll, dörzsöld be a sóval. A fokhagymát vágd fel vékony szeletekre, majd a combot, közel a csonthoz késsel bökd meg annyi helyen, hogy a felszeletelt fokhagymát a lyukakba bele tudd tenni. Minden lyukba egy szelet fokhagyma kerüljön.
A fűszereket, az egész bors és a babérlevél kivételével keverd össze az olívaolajjal, majd ezzel a fűszeres olajjal kendbe a combot.
Tedd a combot egy akkora méretű tepsibe, amelyikben éppen elfér.
A hagymát vágd fel vékony szeletekre, és tedd a tepsibe. Öntsd fel a fehérborral, dobd bele a babérleveleket és az egész borsokat.
A tepsit fedd le alufóliával, és mehet is a sütőbe. Körülbelül 1 óra alatt átsül.
Ha letelt az 1 óra vedd le a fóliát és pirítsd meg pulykacombot. Fordítsd is meg, hogy minden oldalról szépen megpiruljon.
A fehérbor, a hagyma és a fűszerek kiválóan megízesítik a pulykacombot, mindeközben az puha és szaftos marad.
Friss salátával és burgonyapürével is kiváló.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Klenek Judith mondta
En vagyok JUDITH az elso . a fenykepek kozul
judit mondta
Kedves Dia! Remek a recepted, én is hasonlóan szoktam a pulykát csinálni – már ami a fokhagymás részét illeti. Ki fogom egészíteni a te ötleteiddel. Köszi.
Judit
Gasztrozseni mondta
Kedves Judit,
Kíváncsi vagyok, hogy fog ízleni ebben a verzióban!
Csanádiné Molnár Ella mondta
Szevasz Dia!
Nagyon jónak tűnik, feltétlen elkészítem húsvétra, annál is inkább mivel én csak baromfi húst, halat fogyasztok, és abból is keveset.
Jókor jött ez a recept!
Köszi!
Kellemes Húsvétot kívánok Neked és a családodnak, sok locsolóval!
Gasztrozseni mondta
Kedves Ella,
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízleni fog!
Lőrincz Gyöngyi mondta
Szia Dia!
Én hasonlóan csinálom, csak még több fűszerrel, de lehet, hogy ez is elég. Mindenesetre kipróbálom! Köszönöm.
Kellemes Húsvétot kívánok!
Üdvözlettel:
Gyöngyi
Icamama mondta
Nem kötekedni akarok, de ha az alsó combból nem huzigáljátok ki az inakat, összeugrik az egész, és nem lesz puha, ha felső combból készítitek nincs ilyen gond, igaz drágább is.
laca mondta
Szia, Dia kedves! Örömmel olvasgatom receptjeidet. Megpróbálok megbirkózni a pulykacombbal… hátha sikerül. kellemes húsvétot kivánok! Laca.
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Először is nagyon kellemes, békés, boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok! Én sem ettem és nem is készítettem bárányt. Az Édesanyám sem. Ez a recepted nagyon tetszik, holnap elkészítem!
Üdv. Anna