Ezt a levest eheted hidegen, melegen, ahogy jól esik. Ráadásul nem kell hozzá órákat a konyhában állnod. A receptet a Chefparade-és Blogger főzésen készített kukorica krémleves ihlette. Nagyon ízlett az eredeti recept alapján készült leves is, de én szeretek kicsit több fűszert, használni, ezért elkészítettem a kukorica krémlevest, a saját ízlésemnek megfelelően.
Hozzávalók:
- 50 dkg friss vagy fagyasztott csemegekukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 citrom leve
- 1 liter víz
- 2 dl tej
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 kávéskanál só
- 2 csipetnyi őrölt fehérbors
- 7-8 tekerés színes bors
- 3-4 csipetnyi szárított kakukkfű
- 3-4 csipetnyi szárított oregánó
- 3-4 csipetnyi szárított bazsalikom
- 1 kávéskanál currypor
A vöröshagymát vágd fel nagyon apró kockákra, majd az olívaolajon kezd el megpárolni. Amikor a hagyma már üveges, add hozzá a kukoricát, és pár percig párold így együtt a hagymával. Öntsd fel a vízzel, a tejjel, a citromlevével, add hozzá a fűszereket és fedő alatt, lassú tűzön kezd el főzni.
A kukorica körülbelül 20-30 perc alatt átfő teljesen.
Amikor a kukorica már megpuhult, botmixer segítségével turmixold le. Ami nagyszerű ebben a levesben, hogy nem kell semmivel sűríteni, hiszen a kukorica természetes módon tartalmaz keményítőt, amitől a levesnek kiváló állaga lesz.
Ha hidegen fogyasztanád, akkor miután kihűlt tedd a hűtőbe. A citromtól igazán frissítő íze lesz, míg a fűszerek megadják ennek a hihetetlenül egyszerű levesnek a pikantériáját.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Pallér Gabriella mondta
Kedves Dia!
Ez a recept fenséges,úgy is van egy csomó tavalyról megmaradt kukoricám a fagyiba, nem tudok mit kezdeni vele,most aztán csinálok egy jó nagy adag kukorica krémlevest.
Köszi a receptet. Gabi
2013.06.22.
Gasztrozseni mondta
Kedves Gabi,
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept!
Erzsi mondta
Kedves Dia!
Nekem is izlett ez a leves .Máskor is csinálok.
Köszönöm.
Gasztrozseni mondta
Kedves Erzsi,
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Hermann Ili mondta
Nagyon finomak néz ki. Kérdésem, hogy turmixolás után nem kell paszírozni? Köszönöm
Ili
Gasztrozseni mondta
Kedves Ili,
Nem kell passzírozni. A kukorica héja elképzelhető, hogy nem fog leturmixolódni teljesen, de szerintem ez egyáltalán nem zavaró.
Bata Jenőné mondta
Szia Szuper ez a recept. Köszi
Gasztrozseni mondta
Kedves Marcsi,
Örülök, hogy tetszik a recept!
Kujbus Erika mondta
Kedves Dia! Végre leves kukoricából, nagyon szeretem! Köszönöm! Erika
Gasztrozseni mondta
Kedves Erika,
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept.