A hétvégén kóstoltam ehhez hasonlót, és nagyon ízlett. Elképzeltem, hogy, hogy valósítanám meg egészséges alapanyagokból. Elkértem hát a receptet, átalakítottam, és íme ez lett belőle. Tálalás után 2 órával, már egy darab süti sem volt, csak a kérdés: elkérhetem a receptet?
Természetesen közkinccsé teszem, ahogy mindig. Szerintem szeretni fogod, mert nem túl édes, mégis finom, ropogós, könnyen elkészíthető, és igazán nincs vele sok munka.
Hozzávalók körülbelül 45-50 darabhoz:
- 30 dkg zabpehelyliszt
- 15 dkg vaj
- 20 dkg 60%-os étcsoki, apró kockákra vágva
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 dl 1,5%-os tej
- 2 tojás
- 4 evőkanál méz vagy barna nádcukor
- 1 kávéskanál fahéj
- csipetnyi só
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra.
A tojásokat a mézzel/cukorral keverd habosra. Add hozzá a zabpehelylisztet, a kókuszreszeléket, az apró kockákra vágott csokit, az apró kockákra vágott vajat, a fahéjat és a csipetnyi sót.
Kezdd el összedolgozni. Ha a vaj a gyúrás közben már teljesen felolvadt, szépen fokozatosan adagold hozzá a tejet. Egy kissé ragacsos, masszív tésztát kell kapjál.
Egy gáz tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából vizes kézzel, készíts dió méretű golyókat. A golyókat tedd a tepsibe, majd a tenyereddel lapítsd ki, körülbelül 0,5 cm vastagra. A korongok között hagyjál legalább 1,5 cm helyet.
Mehet a sütőbe. Körülbelül 10-15 perc alatt készre sül.
Akkor a legfinomabb, ha kap egy kis arany barna színt.
Fémdobozban egész sokáig eltartható (már ha marad belőle).
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Kávránné Szedmák Ilona mondta
Először is nagy szeretettel gratulálok az elismeréshez! Bizony kiérdemelted!
Másodszor pedig, én is több finomságot elkészítettem már az ajánlataid alapján,
és mondhatom, rendkívül ízletesek és finomak.
E mostani csokis, kókuszos ínycsiklandó édességre is hamarosan sor kerül.
Továbbra is várom a jobbnál-jobb recepteket!
Üdvözlettel, Ilona
Gasztrozseni mondta
Kedves Ilona,
Nagyon köszönöm, és őszintén örülök, hogy szereted a receptjeimet!
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Nagyon tetszik ez a recepted is, csak cukorbeteg vagyok (inzulinos) és a méz és nádcukor helyett (cukor helyett) mit lehet hozzáadni. Ha tudod írd le mindig, hogy a cukor helyett mit tegyek a receptekbe. Előre is köszönöm. Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Sajnálom. A cukor helyet a xilitet tudom ajánlani vagy a steviát. De mielőtt nagyobb mennyiségben használod, mindenképpen próbáld ki, hogy reagál rá a szervezeted, mert lehetnek mellékhatásai.
icuka mondta
Diácska…további sok síkert Neked,nekünk meg jó recepteket…Icuka
Gasztrozseni mondta
Kedves Icuka,
Köszönöm!
Misi mondta
Aranyos ki fogjuk próbálni utána többet írok
Gasztrozseni mondta
Rendben Misi!:)
kovács józsefné mondta
Szia Dia!!! Gratulálok még egyszer! Köszönjük szépen a recepteket!!!Puszi!!!!
Győri Vilmosné Éva mondta
Köszönöm a süti receptet. Nagyon finom lehet meg fogom sütni. Szeretettel gratulálok és további sikereket kívánok Éva
Gasztrozseni mondta
Kedves Éva,
Köszönöm szépen!
Németh Istvánné mondta
Kedves Dia!
Igazán kiérdemelted a kitüntetést, elsősorban a Te érdemed, az ötleteid , a receptjeid nagyszerűek, igazán köszönünk mindent, amit nekünk küldesz.
A kókuszos csokis roppanóst hamarosan elkészítem, nagyon finom lehet.
További jó eredményeket, sikereket kívánok szeretettel.
Üdvözlettel: Valéria
Gasztrozseni mondta
Kedves Valéria,
Nagyon köszönöm a kedves szavakat! Igyekszem továbbra is rászolgálni a bizalmatokra.
Rozál mondta
Kedves Dia!
Gratulálok én is az elismeréshez!
A süti is nagyon ígéretesnek hangzik így elolvasva. Nem rég készítettem én is hasonlót, de zabpehelyből és kókusz nélkül, hasonlóan egy hagyományos receptet átvariálva. Csak a tetején volt némi mazsola, és csoki máz. Hamarosan ezt is kipróbálom, mert ez biztos finomabb lesz a kókusztól.
További jó eredményeket és sikereket kívánok szeretettel: Rozál
Gasztrozseni mondta
Kedves Rozál,
Remélem ízleni fog a süti.
Rozál mondta
Kedves Dia!
Igen, kipróbáltam, az egész családnak ízlett, beleértve az unokákat is. Pedig ők nagy kritikusok. Még egyszer gratulálok, és köszönöm szépen a finom recepteket.
Szép napot, Rozál
Gasztrozseni mondta
Kedves Rozál,
Nagyon örülök a sikerednek!
Margitka mondta
Szia! Szeretettel gratulálok a szép elismeréshez.
Nagyon tetszenek a receptjeid, de mivel glutén- érzékeny vagyok, át kell kicsit variálnom őket. De így is nagyon finomak.
További szép sikereket kívánok! Margitka
Gasztrozseni mondta
Kedves Margitka,
Nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszenek a receptek.
Pallér Gabriella mondta
Szia Dia!
2012.szeptember 27.csütörtök.12:58
Ezt a kókuszos receptet én is kipróbálom,a kis unokámnak,
nem jó a nagyon cukros süti,ezzel lepem meg.Ő ugyan is még csak 23 hónapos.
Most kell vigyázni a fogacskáira
Gratulálok az elismerésedhez,nagyon megérdemelted.
Sok sikert kívánok az elkövetkező időkhöz.! Gabriella
Gasztrozseni mondta
Kedves Gabriella,
Az volt a célom, hogy olyan süti receptjét osszam meg, amely nem túl édes, de mindenki kedvence lehet. Köszönöm szépen a gratulációt!
Samu Sándorné mondta
Szia Dia!
Ismételten a segítséged kérem,ha tudsz kérlek segíts.Hauser légkeveréses főző edényem van (kb úgy1/2-1 éve) De nem merek benne sütni!! Csodás vastag üveg? jénai az edény?. Nem tudom.Aggodalmam,h süthetek e benne piskótát. Ami tudott kényes sütemény. A leírásban barna kenyér sütése 20 perc .A behelyezett rácsra. edénybe kell tenni a sütni főzni valókat. De vajon a piskótával mi a bánásmód,hiszen felülről fújja a beállitott meleg levegőt.Max 250 fok.
Süthetek benne piskótát? Ha igen hogyan? Gáz sütőben sokat sütöttem az unokáimnak,de most csak ilyen adatik.(biztonsági okokból, a gyerekem félt a tűzhelyhasználatától!Csak burkoltfőzőkbe, amiautomatikusan kikapcsol abban főzhetek. (Elektromos kukta, Multi cukker ez a hauser.,és a mikró,hot-pan) Vajon a mikró haználható sütemények sütésére? Ha igen, h melegítsem elő ? A hauserrel is ez a gondom.
Hálásan köszönöm ,h igénybe vehettem az időd és a türelmed.
SOK SIKERT BOLDOGSÁGOT kíván:Sára
Gasztrozseni mondta
Kedves Sára,
Igazán jó feladványaid vannak számomra. Az a helyzet, hogy én nem használtam még ilyen főzőedényt. Utána olvasgattam fórumokon, hogy mit írnak azok, akik használják. Leginkább húsokat, pizzákat sütnek benne.
A mikróban szerintem nem lehet piskótát sütni, és ráadásul szerintem üresen nem is nagyon szabad bekapcsolni.
Szívesen segítenék, de sajnos ebben nem tudok jó tanácsot adni.
Samu Sándorné mondta
Kedves Dia!
Köszönöm a rám fordított időd. Most már igazán sajnálom,h igénybe vettem az amúgy is szűkös időd.Nem szerettelek volna feladattal terhelni! Gondoltam olyan emberek vesznek körül,akik tudnak segíteni.
Hálás köszi a válaszért! A fórumokat én is végig nézegettem,de én is eredménytelenül.
Sok sikert kíván: Saci
Gasztrozseni mondta
Kedves Saci,
Semmi gond, nem terheltél, szívesen segítek ha tudok. Sajnos ez nem egy könnyű kérdés.
Nagyné Princzinger Éva mondta
Szia Dia! Nagyon tetszenek a receptjeid. Már ki is néztem egy-két sütit, amit hétvégén kipróbálok. A gyerekeimnél nagy sláger a sport szelet, azt szeretném kérdezi,hogy mivel helyettesíthetném a receptben szereplő darált háztartási kekszet. A rámát is le kellene cserélnem vajra.
Előre is köszönöm válaszod. További szép napot! Évi
Gasztrozseni mondta
Kedves Évi,
Igazán örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Az általad említett sütit én még nem készítettem, de tudom melyikről van szó. Nem könnyű, és főleg nem olcsó megoldás, de mandulaliszttel helyettesíthető a háztartási keksz.
Nagyné Princzinger Éva mondta
Kedves Dia!
Köszönöm válaszod s további sok sikert kívánok!
Niki mondta
Szia Dia!
Az én kérdésem az lenne, hogy ezt a süteményt zabpehely liszt helyett csak simán zabpehelyből meg lehet csinálni?
Gasztrozseni mondta
Kedves Niki,
Szerintem első körben próbáld ki fele-fele arányban.
Niki mondta
Rendben, köszönöm! :)