Életemben először indiai ételt itt ettem az Indigóban. Beleszerettem ezekbe az ízekbe, ezekbe az illatokba és azóta is a rabja vagyok. Ha ünneplünk valamit, vagy elkapott bennünket a nátha gyógyszer helyett jöhet az indiai konyha. Gyakorlatilag én minden nap tudnék ilyen ételeket enni, de akkor nem lenne meg a varázsa, a különlegessége.
Most az ünneplés volt főszerepben ezért is nem én főztem a vacsorát (pedig már kiválóan készítek indiai ételeket is), és nem valami más helyre mentünk, hanem ezt az éttermet választottuk. Visszatértünk a „gyökerekhez”.
Az Indigó nem fényűző és nem giccses, az egyszerű letisztult formák jellemzik, itt-ott indai motívumokkal, képekkel díszítve. A hely hangulata abszolút tükrözi az eredetét, bár szerintem kicsit még lehetne fokozni a hatást, sejtelmesebb fényekkel, esetleg a felszolgálókon indiai öltözettel.
Míg válogatunk kapunk két papardamot vagy pappadamot (mindenhol másképp hívják), ami csicseriborsóból vagy lencséből készült, ropogós római köményes rágcsálnivaló, így addig sem éhezzünk míg válogatunk. Ez nagyon szép gesztus szerintem.
A felszolgálók nagyon udvariasak, kedvesek és ami nagyon fontos ismerik az ételeket, bátran lehet tőlük tanácsot kérni, ha valaki esetleg nem tud választani. Mi általában tudjuk mit akarunk, legalábbis vannak ételek, amiket biztosan nem hagyunk ki.
Ilyen az előételek közül a szamósza (különleges ropogós tészta, burgonyával, zöldborsóval és fűszerekkel töltve), és a hara bhara kabab (fűszeres zöldség-kotlett). A szamósza maga volt a tökély. Elképesztően finom volt, bátran ki merem jelenteni, hogy eddig ez volt a legfinomabb, amit ettem. A hara bhara kabab is nagyon finom volt. Szerintem most kicsit másabb volt a zöldségek aránya, kevesebb volt a zöld zöldség és több a sárgarépa, de ez semmit nem von le az értékéből. A chutneyk (szószok) nagyon finomak voltak. Az egyik egy joghurtos, mentás korianderes szósz volt, a másik egy édesebb, gyömbéres tamarind chutney. Annyira finomak ezek az ízek így együtt.
Főfogásként mi általában indiai sajtból készült szószos ételeket szoktunk rendelni. Most sem volt ez másképp Paneer Makhanvallát (indiai házi sajt, vajas, fűszeres paradicsomszószban) és Veg Koftát (magvakkal töltött, sült túrógombóc, curry mártásban) kértünk Paneer Kulchával (lepénykenyér, fűszeres indiai túróval töltve) és Pudina Parathával (teljes kiőrlésű lepénykenyér, mentával).
Sok helyen kóstoltuk már a paneer makhanwallát, de ilyen finomat még sehol nem ettünk, sőt amit eddig az Indigóban ettünk, a mostani azt is túlszárnyalta. A Veg Kofta is nagyon finom volt, az összetevők aránya nagyon el volt találva, a curry szósz pedig pont elég fűszeres volt. A lepénykenyerek is tökéletesek voltak, a Paneer Kulcha puha volt és rendesen át volt sülve, a Pudina Paratha pedig jó ropogós volt.
A főételeknek most is mint általában mindig, csak kevesebb mint felét bírtuk megenni, mert a sok fűszer miatt nagyon gyorsan eltelítődik az ember. Természetesen ami marad mindig elcsomagoltatjuk másnap ebédre.Tényleg nagyon finom volt az összes étel. Ilyenkor már nincs is más hátra, mint rendelni egy jó kis gyomor nyugtató lassit (joghurtos ital).
Rendeltünk is egy mangósat és egy lime – mentásat. A mangós nekem túl édes lenne, ezért enyém volt a lime – mentás, amiben azt szeretem, hogy a menta miatt még hűsebbnek érzem, ahogy iszom. Kiválóan megnyugtatja a sok fűszertől kissé megviselt gyomrot és másnap sem fog rendetlenkedni az emésztőrendszered.
A mai vacsora különösen finom volt, maximálisan elégedetten és jóllakottan távoztunk.
Köszönjük Indigó!
Értékelés
Az ételek minősége: | |
Az ételek mennyisége: | |
Választék: | |
Ár – érték arány: | |
Kiszolgálás: | |
Hangulat: | |
Összhatás: |
Vélemény, hozzászólás?