Az indiai éttermekből már jól ismert örök kedvenc. A fűszeres vacsora, gyomornyugtató záróakkordja. Különlegessége az egyszerűségben rejlik. Kevés hozzávaló kell hozzá, de azok együtt isteni íz kombinációt alkotnak. Az indiai éttermekben általában mangó dzsússzal készítik, én, azonban ha tehetem, mindig friss gyümölcsöt használok.
Indigó étterem, India ízei Budapesten
Életemben először indiai ételt itt ettem az Indigóban. Beleszerettem ezekbe az ízekbe, ezekbe az illatokba és azóta is a rabja vagyok. Ha ünneplünk valamit, vagy elkapott bennünket a nátha gyógyszer helyett jöhet az indiai konyha. Gyakorlatilag én minden nap tudnék ilyen ételeket enni, de akkor nem lenne meg a varázsa, a különlegessége.
Taj Mahal étterem, avagy az indiai konyha egyik gyöngyszeme
Az utcán állunk. Egyszerű, semmit mondó, szürke épület előtt. De az a bordó bársonyfüggöny mely a hatalmas ablakokon át nem enged betekintést, felkelti kíváncsiságomat. Belépve faragott fabútorok, kézzel festett falak, hatalmas díszes csillárok látványa tárul elénk. Mielőtt azt gondolnád, hogy valamiféle múzeum leírását olvasod, ki kell ábrándítsalak. Egy hamisítatlan indiai étteremben vagyunk Budapest szívében, a neve Taj Mahal.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások