Ki ne ismerné a rebarbarát, amely savanyúságban még a citromot is megelőzi. Gyerekkoromban rengeteget ettem nyáron. Csak lehúztam a héját, és úgy ahogy volt elrágcsáltam. Kiváló hűsítő, és tele van C vitaminnal. Mostanában már ritkábban jutok hozzá, de továbbra is nagyon szeretem, bár most már inkább készítek belőle valami finomságot.
Most éppen ezt a levest gondoltam ki. Mákom volt, hogy még kaptam epret is. Bár olyan finom volt, hogy a levesbe nem sok maradt, de sebaj.
Eddig mindig csak hallottam ismerősöktől, hogy a gyümölcslevest pudinggal sűrítik, de most úgy gondoltam én is kipróbálom. Ki merem jelenteni, hogy elégedett voltam az eredménnyel.
Hozzávalók:
- 35 dkg tisztított rebarbara
- 15 dkg eper
- 2 evőkanál barna nádcukor
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 1 db Dr. Oetker vaníliás pudingpor
- 1 csipetnyi só
A rebarbarát tisztítsd meg, húzd le a héját, és darabold fel körülbelül 1 cm x 1 cm-es kockákra. Tedd egy fazékba, öntsd fel 8 dl vízzel, add hozzá a cukrot és a fahéjat, majd tedd fel főni.
Körülbelül 10 perc alatt, közepes lángon a rebarbara teljesen megfő. Ekkor add hozzá az epret is, ami nagyjából 5 perc alatt szintén turmixolható állagú lesz. Vedd le a tűzről, és turmixold le a levest. Ha megvagy, mehet vissza a tűzre, és hozzáadhatod a pudingot. Én javaslom, hogy vegyél ki a meleg levesből egy keveset, mondjuk egy 2-3 evőkanálnyit, abban el tudod szépen keverni a pudingot, és ezt keverd bele a levesbe, így nem lesz csomós.
Most már csak 2-3 perc, amíg a puding elég sűrű lesz, és el is készül a levesed. Ha kihűlt tedd a hűtőbe, hogy igazán hűvös legyen.
Én pirított mandulával tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Lőrincz Gyöngyi mondta
Ez finom lehet! Kipróbálom,de eper nélkül,mert nem szabad epret ennem!
Úgy is biztos finom,mert gyerekkoromban sokat ettem ilyen levest, meg RÉTEST is!!!!
Köszi, hogy eszembe juttattad a receptet!
Üdv:
Gyöngyi
Gasztrozseni mondta
Kedves Gyöngyi,
Nagyon szívesen! Remélem kipróbálod (még ha nem is eperrel), és ízleni fog!
sasvári mária mondta
Szia!Én minden gyümölcslevest vanilíás pudingporral sűritek,de csak 1-2 evőkanálnyit teszek bele…..Nem lett sűrű???
Gasztrozseni mondta
Kedves Mária,
Nem lett túl sűrű, mivel a leves a turmixolás után körülbelül 9 dl lett, így az egy zacskó pudingpor, ami 0,5 liter folyadékhoz való, nem tudta túlsűríteni.
Pallér Gabriella mondta
Még a rebarbarával kapcsolatban csak annyit,hogy nem kell főzni,mert elveszíti
a C-vitamin tartalmát,ha nem csak forrásban lévő vízhez kell adni,és nyomban elzárni,fedő alatt tartani.Megpuhul,és finom.
Elnézést,ezért a pár mondatért.
Gasztrozseni mondta
Kedves Gabriella,
Köszönöm a hasznos tanácsot!
Hibszky+Anna mondta
Köszönöm szépen a remek receptet. Van a kertemben rebarbara és eper is. Holnap elkészítem.
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Bízom benne, hogy ízleni fog.