Ismered az álláspontom a rántott ételekről. Sosem favorizáltam őket. Azonban a környezetemben élők szeretik, ezért néha muszáj engednem a nyomásnak. Ami nem feltétlenül baj, hiszen így megtalálom a módját annak, hogy lehet egy ilyen ételt elkészíteni egészségesebb formában.
Ami persze nem azt jeleni, hogy egészséges, de jóval kalóriaszegényebb mint az eredeti elkészítési mód alapján.
Hozzávalók:
- 60-70 dkg harcsafilé
- 10 dkg kukoricaliszt
- 1 teáskanál őrölt piros paprika
- zöldfűszer keverék (provanszi fűszerkeverék)
- bors
- só
- olívaolaj
Hozzávalók a páchoz:
- 1 kis pohár (175 gr) natúr joghurt
- 1 púpozott evőkanál friss reszelt gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
Először a pácot készítsd el. A gyömbért mosd meg és reszelt le. Add hozzá a joghurtot, a zúzott fokhagymát, és keverd össze.
A halfilét szeld fel körülbelül 1 cm vastag szeletekre. A szeletek mindkét felét sózd és borsozd be. Ezután szórd meg a szeleteket a zöldfűszer keverékkel, majd mehetnek a pácba. Legalább 3 órát pácold így.
Ha letelt az idő az olívaolajat melegítsd fel egy serpenyőben. A kukoricalisztet keverd össze az őrölt pirospaprikával. A halszeleteket csepegtesd le (nem kell megtörölni) és forgasd meg a paprikás lisztben.
Ha az olaj felmelegedett mehetnek bele a bundázott hal szeletek.
A hal hamar megsül. Akkor lesz tökéletes, ha a bundája ropogós lesz.
Javaslat: Papírtörlővel bélelt tányérra szedd ki, hogy a felesleges olajat a papírtörlő felszívja.
Tálalhatod friss salátával vagy akár spenót főzelékkel is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
horváthné judit mondta
Kedves Dia! Nagyon érdekes a recept, ki fogom próbálni.. Köszönöm. Üdv.: Judit
Erzsébet mondta
Kedves Dia!
Mindkét recepted megnyerte tetszésemet,ki fogom próbálni,köszönöm.
Németh Józsefné mondta
Ez a harcsa igen fínom lehet Icuka
Marika mondta
Kedves Dia!
Szívesen olvasom ezt a receptedet is, mint a többit!
Már sokat ki próbáltam és ízlett is !
Én is szeretem a gyömbért, sok ételbe, ragukba, még salátákba is teszek egy kicsit.
Nagyon megszoktam ízét és így bele csempészem, sok ételbe.
Köszönöm a jó és értékes recepteket!
Üdvözlettel: Marika
Gasztrozseni mondta
Kedves Marika,
Örülök, hogy tetszenek a receptek::)
Németh Józsefné mondta
Diácska !! Jol sikerült az almáspitém,de mért jo bele a gyömbér???Köszönöm Icuka
Gasztrozseni mondta
Kedves Icuka,
Ennek igazán örülök. A gyömbér nagyon egészséges. Kiváló immunerősítő, megfázás esetén pedig segít a szervezet fertőtlenítésében. Mindemellett pedig nagyon különleges az íze. Próbáld csak ki!