Furcsán hangzik? Pedig nem az. Ez egy végtelenül egyszerű étel, mégis nagyon izgalmas és finom. Ebben a formában még a halat nem szívesen fogyasztók is megkedvelhetik a halat. A hal chipset készítheted nyugodtan szálkás halból is akár, hiszen ha jól szeleteled fel a halat nem lesz szálkás, viszont hihetetlenül ízletes és ropogós lesz.
Hozzávalók:
- 1 kg ponty filé
- 10-15 dkg kukoricaliszt
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 5-6 tekerés színes bors
- 1 citrom leve
- só
- olívaolaj a sütéshez
A halat mintha irdalnád 2-3 milliméter széles csíkokra kell felszelni, csak végig is kell vágni, nem úgy mint az irdalásnál, hiszen ott nem vágod el teljesen a húst és a bőrt. A bőrét nem kell eltávolítani, mert ez fogja összetartani, és a kész hal chipsnél nem fogod észrevenni. Csatolok egy képet, ez az irdalás módszere, ezt kell követned, csak ahogy írtam is vágd végig teljesen a halhúst:
Ha felszeletelted a halat sózd be, meg is borsozhatod kicsit és öntsd le a citrom levével. Hagyd így állni körülbelül 10 percet. Ez idő alatt a só kioldja a felesleges víz egy részét, a citrom pedig átjárja a halat.
Amikor letelt az idő csepegtesd le a halat.
Az olívaolajat tedd fel melegedni. Közepes lángon kell sütni, mert a víz lassan távozik a halból.
A kukoricalisztet keverd össze az őrölt pirospaprikával és az őrölt színes borssal. A hal szeleteket csak közvetlenül a sütés előtt forgasd bele a paprikás, borsos kukoricalisztbe.
Amikor az olívaolaj már kellően felmelegedett a halszeleteket forgasd meg a paprikás, borsos kukoricalisztben, és tedd a forró olívaolajba. Egyszerre ne tegyél bele túl sokat, mert összeragadhatnak.
A halszeleteket időnként forgasd az olívaolajban, hogy egységesen süljenek. Amikor elérik az aranybarna színt, még ne vedd ki őket, hanem szórj rájuk egy kis sót. Ez a módszer segít eltávolítani az összes vizet és így lesz hihetetlenül ropogós. Pár percet süsd még így, majd vedd ki az olívaolajból és csepegtesd le őket.
A hal chipset tálalhatod előételként önmagban, vagy egy kis lilahagymával. De ahogy a nevében is benne van, lehet ez egy kis nasi is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Anna Hibszky mondta
Kedves Dia!
Én nagyon szeretném a halat, csak ne kellene megőlni. Már vettem szeleteket, de az nem izlett, de ezt ki fogom próbálni filézett halból. Köszönöm a receptet. Nagyon tetszik.
Üdv. Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
A “piszkos munkát” én is másra bízom. Bízom benne, hogy ízleni fog!
Erzsi mondta
DIa köszönöm,
ezt a hal chipset, nagyon jól hangzik.Még csak egyszer filéztem halat,remélem sikerülni fog. Én nagyon szeretem a halat.
Most egy kicsit félek a hal tisztitástól,ugyanis legutóbb 12 szer kellett fejbevágni,hogykimúljon.
Egy kloffolóval ütöttük a fejét,de nem akart elpusztúlni,.Hát nagyon furán nézett rám a hal.
Gasztrozseni mondta
Kedves Erzsi,
Sajnos ez nem egy hálás feladat, az biztos. A legjobb, ha ezt a részét át tudod adni valakinek. Én is úgy vagyok vele, hogy ezt a részét másra bízom. A pikkelyezéssel viszont már én is megbirkózom.
planka Peter mondta
Szio! A kukoricaliszt helyett prezlit hasznaltam es remekul sikerult! Koszonom a receptet. Peti
Gasztrozseni mondta
Kedves Peti,
Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy így is működött a recept!
Sarka mondta
…tegnap ettünk ilyet a Halkakas-ban, Római parton. Annyira finom volt, hogy rá kellett hogy keressek, így jutottam el az oldaladra Kedves Dia :) Azt hiszem nálunk is rendszeres nasi lesz :)