Nagyon örültem, amikor meghívást kaptam a Chefparade főzőiskolába, ahol együtt főzhettem néhány kiemelkedően színvonalas tevékenységet folytató gasztrobloggerrel, és a sajtó gasztronómia iránt érdeklődő képviselőivel. A menüsort Bereznay Tamás állította össze, aki a főzés során folyamatosan figyelemmel kísérte tevékenykedésünket. Annak apropóján gyűltünk össze, hogy főzzünk együtt egy finom menüt, kicsit megismerjük egymást és kipróbáljuk a Jar termékcsalád két új termékét.
A három fogásos menüt több, 2-3 fős csoportban követtük el. Mirelle és én készítettük a főételhez a padlizsános-cukkinis lecsót. Mivel mindketten járatosak vagyunk már a lecsó elkészítésében, (és lássuk be egy lecsó elkészítése nem túl bonyolult feladat) volt időnk arra is, hogy beszélgessünk a többiekkel. Ez igazán hasznos volt, hiszen vagyunk jó néhányan magyar gasztrobloggerek, és annak ellenére, hogy követjük egymás munkásságát, nem biztos, hogy ismerünk mindenkit személyesen is. Természetesen leginkább a gasztrobloggerkedés és a főzés volt a téma, megfűszerezve egy-két személyes tapasztalattal, élménnyel.
Miközben mi főztünk Tamás folyamatosan járt csoportról csoportra, ellátott bennünket néhány hasznos tanáccsal, megosztotta velünk személyes, leginkább főzéssel kapcsolatos élményeit. Amikor elkészült az összes étel, minden csapat tálalta a saját főztjét, és együtt elfogyasztottuk, amit készítettünk. Véleményem szerint minden csapat nagyon finomat alkotott. A leírt recept mellett mindenki belevitte kicsit a saját egyéniségét, ami érezhető volt az ételek ízén, és természetesen Tamásnak is feltűnt. A vacsora közben folytatódott a sztorizgatás, és vidám hangulatban ért véget az este.
De mielőtt végleg elhagytuk volna a mosatlan edényektől éktelenkedő konyhát, egy kellően ragacsos edényen kipróbáltuk a Jar új mosogatószerét, a Jar Platinumot, ami jelentem jól vizsgázott (és azóta itthon is tesztelem gőzerővel), de azért a mosogatás nagy részét persze inkább a mosogatógépre bíztuk. Mivel már kapható a Jar mosogatógép kapszulája is, így rögtön azt is leteszteltük.
Ha Te is kedvet kaptál egy ilyen jó hangulatú főzéshez, ha úgy gondolod, hogy van egy nagyon bonyolult recepted (igen jól látod nagyon bonyolult), amit megosztanál másokkal, és szívesen főznél együtt Bereznay Tamással, akkor 2013. június 16 és július 21 között jelentkezz a Jar Platinum receptbajnokságára a: www.everydayme.hu oldalon.
[…] melegen, ahogy jól esik. Ráadásul nem kell hozzá órákat a konyhában állnod. A receptet a Chefparade-és Blogger főzésen készített kukorica krémleves ihlette. Nagyon ízlett az eredeti recept alapján készült leves […]