Különleges csemege minden alkalomra, mellyel biztosan bearanyozhatod bárkinek a napját. Nem is zengnék ódákat erről a finomságról. Ami a lényeg vehetsz agyoncukrozott bon-bonokat és drazsékat, de miért is tennéd. Ha már mindenképpen valami édességre vágysz, készítsd el Te.
Így garantáltan az kerül bele, amit te beleteszel. Ha igazán jó minőségű és magas kakaótartalmú csokit választasz, nem kell tartanod a felesleges kalóriáktól sem.
Hozzávalók:
- 10 dkg pucolt török mogyoró
- 5 dkg 70%-os étcsoki
- 2 evőkanál őrölt fahéj
Először is a mogyorót egy száraz serpenyőben, közepes tűzön pirítsd meg. Ez nem tart tovább 10 percnél. Akkor jó, ha a hártyás héja dörzsölésre már könnyedén lejön, és ahol már nincs rajta ez a hártyás héj, ott már tejeskávé színű. Ekkor vedd le a tűzről és dörzsöld le az összes mogyoróról a héját. De vigyázz a kezedre mert ekkor még elég meleg. Ha megvagy tedd egy porcelán tányérba, hogy kihűljön.
A csokit gőz fölött olvaszd fel. Az összes mogyorót egyszerre tedd a csokiba, és jól forgasd bele őket, hogy minél több csoki tapadjon rájuk.
A fahéjat tedd egy tálkába. A csokiból a mogyorókat egy villa segítségével tedd át a fahéjba. Egyszerre maximum 3 mogyorót tegyél át. A villa segítségével jól hempergesd meg a mogyorókat a fahéjban.
Amivel megvagy tedd át egy tányérra. A csoki kihűléséig és teljes szilárdulásáig körülbelül fél óra kell, aztán fogyaszthatóak. Persze, ha kibírod addig.
Jó csemegézést!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Judit mondta
Kedves Dia,
Mit szólnál ahhoz, ha ugyanezeket a műveleteket nem mogyoróval, hanem mandulával vagy dióval végezném el. Ezek ugyanis megteremnek a kertünkben és nem kellene mogyorót vennem. Légy szives véleményezd, mert nem szeretném a kevés időmet feleslegesen kisérletezésekre fordítani.
Köszönettel:Judit
Gasztrozseni mondta
Kedves Judit,
Biztos vagyok benne, hogy a mandula is tökéletes lenne így elkészítve. Viszont a mandulának az előkészítését másképpen javasolnám. Egy edényben forralj vizet. Ha már lobog, dobd bele a mandulát és 1 percig forrald. Ezután szűrd le, és távolítsd el a mandula hártyás héját. A forralás miatt nagyon könnyen fog menni. Ezután pirítsd meg serpenyőben. Innen már ugyanaz a folyamat, mint a mogyorónál.
Balla Károly mondta
Próbáld ki! Biztosan finom így is. Puszi: Csilla