Félreértés ne essék, ez nem a hagyományos pénteki menü nálunk, mindösszesen arról van szó, hogy barátainktól, akik olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy lakóhelyük körül rengeteg vargányagomba terem, kaptunk egy tisztességes adagot, még ősszel.
Mivel a fagyasztóban kezd kisebb fajta helyhiány fellépni, ezért úgy döntöttem, hogy most ez a csomag vargánya kerül sorra. Természetesen ezt a levest bárilyen gombával elkészítheted, de mindenképpen sokat ad a leves ízéhez, ha bele tudsz csempészni valamilyen karakteres ízű gombát is.
Hozzávalók:
- 40 dkg vargányagomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 6 dl víz
- 1,5 dl 1,5%-is tej
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 2-3 kávéskanál só
- 6-7 tekerés színes bors
- 4 csipetnyi szárított kakukkfű
- 4 csipetnyi szárított tárkony
A vöröshagymát vágd fel nagyon apró kockákra, és párold meg az olívaolajon. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, add hozzá a gombát, a vizet, a sót, a borsot, és a fűszereket. Fedő alatt közepes lángon kezd el főzni.
Körülbelül 20 perc alatt a gomba teljesen átfő. Ekkor vedd elő a botmixert vagy a turmixgépet, vedd le a levest a tűzről és turmixold le. Amikor szép homogén lett az állaga, tedd vissza a tűzre, és közepes lángon keverd hozzá a tejben elkevert kukoricakeményítőt.
Pár perc alatt a leves szépen besűrűsödik. Ha ez megtörténik, el is készült a levesed, leveheted a tűzről. Most már csak a tálalás van vissza!
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Bajza Anna mondta
Kedves Dia!
Újra nagyon jó receptekkel leptél meg.
Köszönöm, ki fogom próbálni.
Üdv:
Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Remélem ízleni fog!