Természetes dolog, hogy ilyenkor nyáron mindenki a könnyű ételeket részesíti előnyben. Fontos szempont az is, hogy mennyire lehet gyorsan és egyszerűen elkészíteni a vacsorát. A sült csirkecombbal nem kell sokat „vacakolni”, mégis némi rafinériával, igazán különleges étel készülhet belőle.
Miért jó a csirkecomb?
A csirkehús sovány hús, zsírszegényebb mint a disznó hús, viszont ennek ellenére nagyon tápláló. A csirkecombot többen részesítik előnyben, a csirkemellel szemben, mondván, hogy ez nem szárad ki annyira. Ez így is van, bár csupán elkészítés kérdése a dolog.
Ennél a receptnél kifejezetten lényeges, hogy a sütés idejére a bőrt hagyjuk rajt a húson. Utána tégy vele belátásod szerint.
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 7-8 db csirke felsőcomb
- 1 fej hagyma
- 1 ág friss rozmaring
- zöldfűszer keverék (1/2 kávéskanál szárított kakukkfű, 1/2 kávéskanál szárított rozmaring, 1/2 kávéskanál szárított oregánó)
- só
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra.
A csirkecombokat mosd meg alaposan, ezután törölgesd meg. A bőrös felüktől indulva egy hegyes késsel szúrd át a csont mellett egy-két helyen. Így biztosan ár fog sülni. Mindkét oldalukat dörzsöld be sóval. A nem bőrős oldalukat szórd meg a zöldfűszer keverékkel is.
A besózott, befűszerezett csirkecombokat helyezd egy tepsibe. Nem kell sem víz, sem zsiradék alá!
És most jön a trükk! A hagymát szeld fel fél 2-3 mm-es szeletekre. A rozmaring ágad darabold fel annyi darabra, ahány csirkecombod van. Ezután egy szelet hagymát és egy darab rozmaring ágat tegyél mindegyik csirke bőre alá.
Ha megvagy szórd meg őket a zöldfűszer keverékkel. Tegyél alufóliát a tepsire.
Mehet a sütőbe. 20 percig süsd lefedve, majd vedd le a fóliát, és körülbelül még 15 perc alatt süsd pirosra a húst.
Nagyon különleges íze lesz.
Tálald friss salátával.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Pongrácz Lászlóné mondta
Ezt holnap elkészitem. Beszámolo róla hogy sikerült. Üdv. Kata
Gasztrozseni mondta
Kedves Kata, Várom a beszámolót!:)
Magdi mondta
Egyszerű és egészséges!
Pongrácz Kata mondta
Nagyon de nagyon finom volt, és jól sikerült. Szeretjük nagyon a zöldfüszereket használni. Bekerült a szakácskönyvembe.
Ölellek Kata
Gasztrozseni mondta
Kedves Kata,
Nagyon örülök, hogy ízlett!:)
Emília mondta
Elkészitettem nagyon finom volt.Majd népes családomnak is elkészitem.
Köszönöm szépen a recepteket.
Gasztrozseni mondta
Kedves Emília,
Örülök, hogy ízlett!