Édes, csípős, igazán pikáns. Sokféle receptet láttam már. Budában megsütve a pácolt húst, szezámmagosan, rizzsel. Én igyekeztem olyan receptet összehozni, amely olaj és bármilyen más egyéb zsiradéktól mentesen készül. Csalóka lehet a méz miatt, de készülj fel, ez egy igazán izzasztó étel.
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 20 dkg rizstészta
- 3 teáskanál fekete kömény
- 2 evőkanál szójaszósz
Hozzávalók a páchoz:
- 2 evőkanál méz
- 1evőkanál frissen facsart citrom leve
- 1 teáskanál szárított chili
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 tekerés színes bors
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
A csirkemellet kockázd fel 1,5-2 cm-es darabokra. A páchoz minden hozzávalót keverj össze, majd add hozzá a felkockázott csirkemellet.
Legalább 2 órára tedd a hűtőbe, hogy a pác jól átjárja a húst.
Ha lejárt a pácolási idő, kezd el megsütni. A húst a páclével együtt tedd egy olyan lábasba, amit le tudsz fedni és add hozzá a fekete köményt. Először párold meg a húst. Ha már megpuhult vedd le róla a fedőt, hogy a páclé elpárolgása után szép pirosra süljön.
Míg a hús sül, készítsd el a rizstésztát. Sok rizstészta, üvegtészta zacskóján nem találod meg az elkészítési módot. Én azt ajánlom, hogy ne úgy főzd min egy hagyományos tésztát, forralj vizet, dobd bele a tésztát, húzd le a tűzről és tegyél rá fedőt. 8-10 perc alatt a tészta megpuhul. Igazán különleges mivel, nem fő szét, kicsit ruganyos marad.
Ha a hús is elkészült, add hozzá a tésztát és még 2 evőkanál szójaszószt. Alaposan keverd össze.
El is készült a mű.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
bosco mondta
Kedves Dia,
Még egy boltban sem találtam római köményt. Hol keressem? :)
Köszi!
Gasztrozseni mondta
Kedves Adrienn,
Nem tudom eddig merre keresgéltél, de Tescoban, Auchanban egészen biztosan kapható, de láttam már nagyobb CBA-ban és Intersparban is.
bosco mondta
Nagy Tescóban és Spárban néztem, de nem volt. Biztos nem kerülte el a figyelmem, mert sok időt töltöttem a fűszerek közt. :) Ebből azt gondoltam, hogy valami ritka dolog lehet, de akkor ezek szerint csak épp elfogyhatott. Megnézem még később is! Köszi a választ! Szép napot!
Bea mondta
Kedves Dia,
a chili milyen legyen? Chili-por? Chili – krém?
Előre is köszönöm válaszod.
üdv:
Bea
Gasztrozseni mondta
Kedves Bea,
Én szárított chillit használok, ez körülbelül úgy néz ki méretre, mint a durvára darált bors.