Télen szinte alig süt a nap, kevesebbet vagyunk a szabadban, gyümölcsök és zöldségek közül is kevesebb fajtát fogyasztunk, ezért még inkább szükségünk van vitaminokra. Sokan azonban nem szeretik a friss zöldségeket, gyümölcsöket, ezért náluk trükközni kell. Például csempésszük bele a kiszemelt zöldségeket egy levesbe. Ahogy most is.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 1 kg karfiol (ez már a tisztított súlya)
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 2 kis pohár (175gr) natúr joghurt
- 3 teáskanál só
- 20 tekerés színes bors
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 1 csokor friss petrezselyem
A hagymát vágd apró kockákra és az olívaolajon pirítsd meg. A zöldségeket tisztítsd meg. A sárgarépát és a fehérrépát vágd karikákra, a karfiolt szedd rózsáira, a petrezselymet pedig metéld apróra.
A megpirult hagymához add hozzá a répákat, a karfiolt, a sót, és a fűszereket, a petrezselymet kivéve. Öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi és lassú tűzön körülbelül 20 perc alatt, főzd készre. Én úgy szeretem, ha a zöldségek nincsenek szétfőve.
A joghurtokat egy tálban keverd össze, a meleg levesből keverj hozzá két evőkanállal (hogy ne kapjon sokkot a joghurt, és csomósodjon össze, ahogy levesbe kerül), majd add a leveshez.
Ha már elzártad a gázt dobd bele az apróra vágott petrezselymet is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Vélemény, hozzászólás?