Egy roppant egyszerűen elkészíthető, finom, laktató mégis egészséges étel. Fele annyi kalóriát és tized annyi zsiradékot tartalmaz, mint a juhtúróval töltött gombafejek rántva. A gomba élelmi rostokban gazdag és nagyon egészséges. Próbáld ki, ha egy igazán fenséges, könnyű ebédre vagy vacsorára vágysz.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 10 nagy fej csiperkegomba
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg reszelt füstölt mozzarella sajt
- 1 kávéskanál szárított oregánó
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 1 csipetnyi só
- 2-3 tekerés színes bors
- 1 kávéskanál olívaolaj
A gombákat mosd meg, pucold meg, a tönkjüket pedig tedd félre, azt most nem fog kelleni. Én ilyenkor a gomba tönkjét is megpucolom és beteszem a fagyasztóba, rántottába tökéletes lesz.
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra. Olívaolajjal vékonyan kenj ki egy tepsit. A gombákat a kalapjukkal lefelé, tedd a tepsibe, sózd meg, borsozd meg őket és 10 percre mehetnek a sütőbe.
Közben a juhtúrót egy villával törd össze. Keverd hozzá az oregánót, a bazsalikomot és 1-2 tekerés színes borsot. Só nem kell bele, mert a juhtúró általában elég sós szokott lenni.
Ha lejárt az elősütés ideje, vedd ki a gombafejeket. A kisült vizet öntsd ki a tepsiből, majd tedd vissza a gombafejeket a tepsibe, kanalazd rá a juhtúrót, szórd rá a sajtot. A sütőt tekerd fel 220 C fokra, tedd be a gombafejeket és 15 perc alatt süsd készre.
Én pirított tökmagos krumplipürét készítettem mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Vélemény, hozzászólás?