Sokszor ettünk már étteremben grillezett gomolya sajtot, így egy ideje már terveztük, hogy otthon mi is készítünk. Persze az ötlet hétvégén teljesen spontán jött, így nem tudtunk előre bevásárolni. A Balaton parti település helyi kisboltjában, azonban nem volt gomolya sajt. Így a felhozatalból a Mizo termékcsalád füstölt Anikó sajtját választottuk, mely idézem a csomagolásról: „Grillezésre is kiváló!”.
Természetesen nagyon megörültünk, hogy kaptunk grillezhető sajtot, ha már gomolya nem volt.
Sajnos az eső nem tette lehetővé, hogy grillezhessünk. Ezért bent készítettük el az ételt. A sajtot körülbelül 1,5 cm vastag szeletekre vágtuk. Hasonlatosan a vaslaphoz, felmelegített száraz serpenyőben kezdtük el sütni a sajt szeleteket.
Az igazi meglepetés azonban csak ezután következett, ugyanis a sajt pillanatok alatt elkezdett puhulni, majd elfolyni. Igen elfolyni, egy grillezhető sajt. Arra gondoltunk talán mi csinálunk valamit rosszul, ezért a következő garnitúrát úgy sütöttük, hogy kevés tökmagolajat öntöttünk a serpenyőbe. Hát a helyzet változatlan volt.
Az ízzel nem volt baj, de az állag nagyon kiábrándító volt. Ennyi erővel trappista sajtot is süthettünk volna.
Nem hiszem, hogy bármit rosszul csináltunk volna, hiszen a serpenyő hőmérséklete pont jó volt, a sajt friss volt.
Kérdezem én, mi történt volna akkor ha mindezt a grillrácson próbáljuk meg kivitelezni?
Érdekelne, hogy a gyártó, amikor ezt a mondatot, hogy: „Grillezésre is kiváló!”, úgy döntött, hogy feltünteti a csomagoláson, valóban tesztelte a terméket vagy csak marketingfogás?
Az is igaz, hogy nincs sehol pontosan definiálva az, hogy mit jelen a grillezésre alkalmas kifejezés. Ennyi erővel a vaj is kiválóan alkalmas grillezésre annak ellenére, hogy a hő hatására szétfolyik.
Török Zsolt mondta
Azóta eltelt 6 év de látom semmi nem változott.
A minap volt szerencsén kipróbálni a serpenyőben sütött Anikó füstölt sajtot. Az állagváltozás megdöbbentő de nem is ez ami gusztustalanná tette a terméket.
Körülbelül 30 dkg sajtból lett 5 dkg sült valami és 25 dkg zsír.
Gratulálok a MIZO cégnek hogy sikerült egy ilyen fantasztikusan egészséges “terméket” előállítania.
Gasztrozseni mondta
Kedves Zsolt,
Köszönöm a visszajelzést! Én azóta nem próbálkoztam vele, de jó tudni, hogy nem is érdemes.
Jani mondta
Én leveleztem is a Mizoval, elismerték, hogy probléma van a termékkel, kárpótlásul személyesen hoztak fél kiló laktózmentest. Mivel nem cserélték le a címkézést feljelentettem őket a fogyvédnél, elküldtem az email váltást is, de a fogyvéd válasza az volt, hogy még régen, amikor bevizsgálták a terméket, akkor grillezésre alkalmas volt.