A brokkoli üde színfoltja a télnek. Gyönyörű zöld színén mindig megakad a szemem. Most is így volt, bár azt még nem tudtam akkor, hogy mit fogok készíteni belőle. A brokkoli ropogós igazán finomra sikeredett. Próbáld ki Te is!
Annyira egyszerű elkészíteni ezt a finom lakomát. És, ha gyermeked esetleg ódzkodik a brokkolitól, így biztosan megeszi ezt a nagyon egészséges zöldséget.
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg reszelt füstölt mozzarella sajt
- 1 tojás
- 1 kávéskanál só
- 1/4 kávéskanál fehérbors
- 3 csipet kakukkfű
- 3 csipet rozmaring
- olívaolaj
A brokkolit mosd meg. Forralj vizet egy fazékban. Ha már lobog a víz tedd bele a rózsáira szedett brokkolit. Körülbelül 10 perc alatt megfő, de ügyelj rá, hogy ne főzd szét. Miután lecsepegtetted a brokkolit, vágd össze apró darabokra.
Szórd a brokkolira a zablisztet, add hozzá a tojást, a reszelt mozzarella sajtot, a sót és a fűszereket. Alaposan keverd össze, hogy egy egységes masszát kapjál.
Egy teflon serpenyőt melegíts fel. Ha már meleg, kend meg vékonyan olívaolajjal. Nem kell, hogy álljon alatta az olaj, csak az a fontos, hogy ne ragadjon le. A brokkolis masszából vizes kézzel vagy kanállal formázz diónyi gombócokat, amiket aztán a serpenyőben kilapítasz körülbelül 1 cm vastagra.
Közepes lángon süsd addig, amíg piros lesz az alja, ekkor óvatosan fordítsd meg, és a másik felét is süsd pirosra. Én háromnál többet nem szoktam sütni egyszerre, hogy könnyen meg tudjam fordítani.
Ha az összes masszát kisütötted készen is vagy.
Fokhagymás natúrjoghurttal a legfinomabb.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Pikali Istvánné mondta
Köszönöm a receptet, nagyon jól hangzik, feltétlen kifogom próbálni, mivel a
brokkolit is imádom.
Gasztrozseni mondta
Kedves Iduska,
Remélem ízleni fog a brokkoli ropogós!
Szabados Katalin mondta
Köszönöm a töltött káposztás és brokkolis receptet mindkettőt nagyon szeretjük elfogom készíteni.
Gasztrozseni mondta
Kedves Kata,
Nagyon szívesen! Várom a beszámolót, hogy hogy ízlett.
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Nagyon nehezen barátkoztam meg a brokkolival. De mostmár nagyon szeretem. Köszönöm a receptet, így még nem kéészítettem el. Üdv. Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
A brokkoli nagyon egészséges zöldség érdemes fogyasztani, úgyhogy szerintem jól tetted, hogy megbarátkoztál vele.:)
Kovács Jánosné mondta
Kedves Dia! én hasonló képen készítem a spenótot, a sóskát és a mangoldot és mind nagyon finom , rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne. Üdvözlettel Erika.
Gasztrozseni mondta
Kedves Erika,
Így van ezek a zöldségek mind nagyon egészségesek, érdemes fogyasztani őket.
Valéria mondta
Kedves Dia!. Nagyon szeretem a brokkolit, másként szoktam elkészíteni, kisütve még nem, de sor fog rá kerülni, mert igen finom lehet kisütve is.
A múlt héten készítettem spenótot, és a zsemlye helyett kölest tettem bele, nagyon finom lett tőle. Először megfőztem a kölest, leszűrtem a vizet és utána tettem a spenótba. Nagyon ízlett, nem is tudták, hogy köles van a zsemlye helyett benne. Üdvözlettel: Valéria
Gasztrozseni mondta
Kedves Valéria,
Apró kis dolog, de a köles egészségesebb mint a zsemle. Így egyébként még nem is hallottam, hogy a spenótba beletenni valami “sűrítő anyagot”, de tetszik az ötlet ki fogom próbálni.
Nagy Eszter mondta
Szia Dia!
Úgy két hete találtam rá az oldaladra, de már több finomságot is elkészítettem. Épp most készült el a puffancs, ez is szuper lett, és ez is gyorsan elkészült. Azért írok, mert egy kicsit megvariáltam a receptet, ami Neked és másoknak is érdekes lehet. Az angolok halpogácsája adta az ötletet, meg az, hogy szerettem volna egy kis fehérjét belepakolni az ételbe. Tonhalkonzerv (nem olajos) lett a választás, a sajt helyett. Szerintem így is finom! Imádom a recepteid,szuper vagy. Köszi!
Gasztrozseni mondta
Kedves Eszter,
Nagyon örülök, hogy tetszik az oldal és, hogy ízlenek a receptek. A tonhalas tippet nagyon köszönöm. Eddig erre én eddig nem gondoltam, de biztosan ki fogom próbálni, mert nagyon jól hangzik.
Dóra mondta
Szia!
Most lettem kész a brokkoli ropogóssal. Tettem hozzá még répát és fokhagymát. Mit mondjak? Nem rontotta el. A páromnak is nagyon ízlett. Köszi az ötletet.
Várom a többi receptet.
Gasztrozseni mondta
Kedves Dóra,
Örülök, hogy ízlett! A répa és a fokhagyma jó ötlet, köszönöm a tippet!
Tibor mondta
Dr.Hummel Zoltán írja: A teljes kiőrlésű lisztekből készült ételek, kisebb kockázatot jelentenek, mint a finomított lisztből készültek, de kockázatuk a bennük lévő gyulladást okozó gliadin miatt van.
Dia használja a zabpehelylisztet,akkor ez most nem ártalmas?
Gasztrozseni mondta
Kedves Tibor,
Érdemes minél kevesebb lisztet tartalmazó ételt fogyasztani, de nem vagyok híve a teljesen lisztmentes táplálkozásnak. Én sütéskor, főzéskor leginkább zabpehelylisztet és teljes kiőrlésű liszteket használok. Azzal, hogy nem finomra őrölt fehér lisztet használunk, már tettünk az egészségünkért. Én nem vagyok táplálkozáskutató, tisztelem Dr. Hummel Zoltán munkásságát, és sok mindenben egyetértek vele. Sokat olvastam arról, hogy őseink, hogy táplálkoztak. Gyakorlatilag a még kezdetleges technika miatt ők teljes kiőrlésű lisztet fogyasztottak és azzal készítették ételeiket is. Leginkább árpát, kölest és hajdinát termesztettek, ezekből a gabonákból készítették kenyereiket, lepényeiket is. Ezért is igyekszem én is olyan ételeket készíteni, amelyeknél ezeket a gabonákat használom.
aranka fisher mondta
HELLO.MEGOSZTOK EGY FINOM ZOLDSEGES FASIRT RECEPTET.
EGYENLO ARANYBAN A KOVETKEZO ZOLDSEGEKET AZ APRITO GEPBEN VAGD FINOMRA. SARGAREPA,CUKKINI,LILAHAGYMA,GOMBA ES 2 GEREZD FOGHAGYMA.EGY CSOKOR PETREZSELYEMZOLD,SO,BORS,MAJORANNA-DE TETSZES SZERINT FUSZEREZD.3-4 EVOKANAL OROLT LENMAG-KAVEDARALON OROLD MEG.TEHETSZ BELE EGY MAROKNYI ZABPELYHET,ZABDARAT IS.TOJAS NEM KELL BELE.FORMAZD KEREKRE SZORD MEG KEVES ZABDARAVAL ES RAKD TEPSIBE,AMIT CSAK OLAJ SPRAY-EL BEFUJSZ.SUSD KESZRE.NAGYON FINOM SZERINTEM EGY KIS MARTOGATOSSAL,AMIBE VAGJ KAPROT (MAJONEZ ES NATUR JOGHURT-GOROG)AZ EN KONYHAM ILYEN ETELEKBOL ALL.TUDOK KULDENI TOBBET IS,HA JONEVEN VESZITEK.EVEK OTA AZ EGESZSEGES ETREND MEGSZALLOTJA VAGYOK.UDV.ARANKA
Gasztrozseni mondta
Kedves Aranka,
Köszönöm a receptet!