Az a jó a rétesben, hogy készíthetjük édesen vagy sósan, gyümölcsösen vagy zöldségesen, ahogy kedvünk tartja. Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz sok időt tölteni sütögetéssel, főzőcskézéssel, de valami igazán finomat szeretnél készíteni, akkor próbáld ki ezt az ízletes villámgyors receptet.
Ha nem szeretnél a tésztával bajlódni, akkor használj boltban kapható teljes kiőrlésű réteslapot.
Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 4 db teljes kiőrlésű réteslap
- 2 teáskanál olívaolaj
- 60 dkg friss vegyes zöldség (cukkini, kukorica, borsó, sárgarépa, zöldbab) vagy fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- 2 teáskanál só
- 4-5 tekerés színes bors
Hozzávalók a sajtos besamel mártáshoz:
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű Graham-liszt
- 3 dl 1,5%-os tej
- 10 dkg füstölt mozzarella sajt
- 1 kávéskanál só
- 8-10 tekerés színes bors
- 1/2 kávéskanál bazsalikom
- 1/2 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál apróra vágott friss petrezselyem
A sütőt melegítsd elő 220 C fokra.
A zöldségeket az olívaolajon párol meg, sózd, borsozd.
Közben készítsd el a sajtszószt. A lisztet az olívaolajon pirítsd meg, míg kis gombócokká összeáll. Ekkor öntsd fel a tejjel, és a szűrőt a mártásba helyezve keverd el a lisztet, hogy csomómentes legyen.
Ahogy a besamel mártás besűrűsödött, add hozzá a reszelt füstölt sajtot. Jól keverd össze, majd a besamelt add a párolt zöldségekhez és keverd hozzá a zöld fűszereket is.
Egy réteshez két réteslapot fogj össze, hogyne szakadjon ki. A dupla réteslapot terítsd ki egy nyújtódeszkára. A tölteléket oszd két felé és az egyik részt egy csíkban a réteslap 1/3-ánál helyezd el, majd szépen tekerd fel. Ugyanígy járj el a másik dupla réteslappal is.
A réteseket helyezd olívaolajjal lehelet vékonyan kikent tepsibe és a réteseket is kend meg vékonyan olívaolajjal.
Körülbelül 15 perc alatt készre sül. Akkor jó ha már piros a teteje.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Vélemény, hozzászólás?