Bár már csak pár nap választ el a vizsgáktól és nagyon kevés az időm, mégsem tehetem meg, hogy recept nélkül hagylak benneteket. Íme a villámgyors receptjeim egy újabb gyöngyszeme. Maradva a rétesek sós vonalán, most is egy igazán ízletes, hamar elkészülő finomság receptjét osztom meg veletek.
Ha nem szeretnél a tésztával bajlódni, akkor használj boltban kapható teljes kiőrlésű réteslapot.
Hozzávalók 1 rúd réteshez:
- 2 db teljes kiőrlésű réteslap
- 2 teáskanál olívaolaj
- 50 dkg ricotta
- 15 dkg reszelt füstölt mozzarella
- 1 pohár (175gr) natúr joghurt
- 1 tojás
- 1/2 kávéskanál szárított oregánó (természetesen a friss még finomabb és intenzívebb)
- 1/2 kávéskanál szárított bazsalikom (természetesen a friss még finomabb és intenzívebb)
- 2 teáskanál só
- 4-5 tekerés színes bors
A sütőt melegítsd el 220 C fokra.
A tojás kivételével az összes hozzávalót keverd össze. A tojást kissé verd fel, majd keverd hozzá a töltelékhez.
A réteshez két réteslapot fogj össze, hogyne szakadjon ki. A dupla réteslapot terítsd a kiolajozott tepsibe. A tölteléket halmozd a réteslap közepére, egyenletesen oszd el egy széles csíkban, de úgy, hogy az oldalait szépen rá tudd hajtogatni, hogy befedje a tölteléket. Az a jó, ha jó vastagon van benne a ricotta.
A tetejét kend meg vékonyan olívaolajjal.
Körülbelül 15 perc alatt süsd készre, míg szép piros lesz a teteje.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Vélemény, hozzászólás?