Azt gondolom ez minden idők eddig leggyorsabban elkészült blogbejegyzése az oldalamon. Be kell valljam nem vagyok nagy gumicukor rajongó. Éppen ezért nálunk csak akkor van, ha a gyerekek kapnak vagy én készítek. A boltit igyekszem nagyon beosztani, hogy ritkán egyenek és egyszerre csak néhány szemet kapjanak belőle. Amit viszont én készítek nem szokott sokáig tartani, amit nem bánok mert pontosan tudom, hogy miből készült.
Hozzávalók:
4 dl gyümölcslé
40 gr porzselatin
A gyümölcslé lehet bármilyen. Én szeretem a 100%-os szűretlen almalevet keverni valamilyen más gyümölcslével. Ananásszal, barackkal vagy valamilyen piros bogyós gyümölcslével. Ha terem a kertedben gyümölcs az a legjobb. Turmixold le, szűrd át és használd fel. Legutóbb homoktövissel kevertem az almalét. De csak az almalét forraltam és a homoktövislevét már csak akkor adtam hozzá, amikor kezdett kihűlni. Így a magas C-vitamin tartalmát nem veszítette el. 3,5 dl almalét és 0,5 dl homoktövislét kevertem.
A gumicukorhoz a zselatint keverd el a gyümölcslében és folyamatos keverés mellett melegítsd forrásig. Ekkor vedd le a tűzről. A tetején keletkezett habot szűrővel távolítsd el. Mehet is a formákba. A szilikon formák a legjobbak erre a célra, mert a kész gumicukrok könnyen kiszedhetők a dermedés után. A megtöltött formákat tedd hűtőbe 1-1,5 órára. Dermedés után már csak ki kell venned a formából. A siker garantált vele, nem csak a gyerekeknél.
Ó és ez nem csak egy szimpla gumicukor. Karácsonykor jó minőségű étcsokiba mártva tökéletes zselés szaloncukrot készíthetsz így.
Jó étvágyat hozzá!
Betti mondta
Szuper, ezt kipróbálom! :)
Ildikó mondta
Kedves Dia!
Gratulálok az új,kitülő diplomádhoz,én is örülök veled hogy sikerült gyerekkori álmod valóra váltani.Isten áldását kívánom életedre, csládodra és munkádra, várjuk a további recepteket.
Ildikó.
Gasztrozseni mondta
Kedves Ildikó!
Köszönöm szépen kedves soraidat!