A sajt nálunk minden mennyiségben jöhet. Jelszó: egy kis sajt nem ront el semmit! Nyáron már elkészítettem ezt az ételt, de csak füstölt sajtból. Úgy is nagyon finom volt, bár így többféle sajtból szerintem sokkal jobb.
Ami nagyon fontos, hogy nem tartalmaz lisztet, mert csak a sajttal meg tudod oldani a sűrítést.
Hozzávalók körülbelül 4-5 adaghoz:
- 70 dkg csirkemell filé
- 2 kisebb, vagy egy jó nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelt füstölt sajt (én Karavánt használtam)
- 10 dkg reszelt Pannónia sajt
- 10 dkg fokhagymás Óvári sajt
- 4 dl 1,5 %-os tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 8-10 tekerés színes bors
- 4-5 csipet kakukkfű
A hagymát kockázd fel olyan apróra, amennyire csak tudod, majd az olívaolajon kezd el párolni.
Közben a csirkemellet csíkozd fel, sózd és borsozd meg. Ha a hagyma már megpárolódott, add hozzá a csirkemellet. Kicsit pirítsd meg, majd add hozzá a tejet, mehet bele a bors, és a kakukkfű is. Fedő alatt kezd el főzni.
A sózást hagyd a végére, mert attól függően, hogy mennyire sós sajtot választottál, lehet, hogy kevesebb só is elég lesz. Viszont a fokhagymát zúzd össze és mehet, ez is a csirkéhez.
Lassú tűzőn főzd így a csirkemellet, majd egy 10 perc után mehet bele mind a háromféle reszelt sajt.
Folytasd a főzést lassú tűzön, míg besűrűsödik. Ha már kellően sűrű az állaga (mint egy pudingnak), akkor már nincs más hátra, mint tálalni.
Én most árpagyöngyöt főztem mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Bayer Ilona mondta
Kedves Dia, remek receptjeid vannak, most mindkettővel melepem a családomat a hosszú hétvége 4 napja alatt. imádok új fogásokkal gazdagítani a jól beváltakat.
Kellemes pihenést Neked is,
üdvözlettel, Ila
Gasztrozseni mondta
Kedves Ila,
Remélem ízleni fognak az ételek, várom a beszámolód.
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Köszönöm a receptedet, nálunk is kedvenc a sajt minden mennyiségben (főleg a márványsajt, kék sajt) és a vöröshagyma. Nagyon tetszik ez a recepted is. A hosszú hétvége alatt elkészítem.
Üd. Anna
Németh Istvánné mondta
Kedves Dia!
Én is köszönöm a receptet, éppen ma /szombat / készítettem csirkemellet, de én nem csíkokra vágtam, hanem szeletekre és mikor már megpárolódott, akkor tettem rá a sajtot és egy kicsit megpirítottam. Így is nagyon finom lett. Levesnek meg karalábé leves volt. Sajnos nem értem rá az emailt megnézni és nem láttam előbb a receptedet, akkor így készítettem volna el, ahogy írtad. De majd legközelebb. Szeretjük a karalábét, de még töltve nem készítettem, de valószínű el fogom készíteni, nagyon jól néz ki , gondolom finom is lehet. Még egyszer köszönöm. Jó hétvégét, és nagyon jó pihenést kívánok. Üdvözlettel : Valéria
Gasztrozseni mondta
Kedves Valéria,
Remélem ízleni fog a recept.
Dr Penczi Edit mondta
Kedves Dia! Nagyon várom mindig az új receptjeidet, szeretem mert egyszerűek, gyorsan az asztalra varázsolható, és ami a legfontosabb remek ízűek!!!
Az én családom elég “különleges ízlésű, de mindig dicséretet kapok(kapsz Te is), ha valamit “beújítok”.
Sok sikert a továbbiakhoz! Edit
Gasztrozseni mondta
Kedves Edit,
Nagyon örülök a sikereidnek, és természetesen nekem is nagyon jól esik, hogy kedvelik a receptjeimet.