Honnan származik: Dél-Európában és Elő-Ázsiában őshonos.
Melyik részeit használjuk: Terméseit szárítva, egészben vagy őrölve, míg leveleit elsősorban frissen használjuk.
Milyen az íze: Termése fűszeres, dióra hasonlító aromájú. Friss leveleinek jellegzetes, erőteljes az illata.
Mit fűszerezhetünk vele: Termését kenyerek, mézeskalács, káposztás ételek, burgonyás ételek fűszerezésére használják, savanyított zöldségekhez is kiváló. Friss zöld leveleit elsősorban a keleti konyhák alkalmazzák.
Milyen élettani hatása van: Éterikus olajokat tartalmaz, amelyek segítik a gyomor- és bélrendszeri panaszok enyhülését, jó hatással vannak a felfúvódásra és a görcsös bélmozgásokra, de idegnyugtatónak is kiváló.
Mit érdemes még tudni róla: Már a Bibliában említést tesznek róla, de találtak koriander magot a fáraók sírkamrájában is.
Legutóbbi hozzászólások