Ismét egy ünnep, melyet méltóképpen szerettünk volna megünnepelni. Sokat tanakodtunk, hogy mi legyen. Főzzek én? Vagy menjünk étterembe? Ha igen, akkor hova és milyen jellegűt válasszunk? Ez mindig nehéz döntés. Végül arra jutottunk, hogy én is pihenjek kicsit, éttermezünk. De hova menjünk? Az ünnepelt, már egy ideje emlegette, hogy steaket enne, így végül is könnyen döntöttünk. Irány a Buffalo!
Bár pesti viszonylatban nem éppen a város szívében van, hiszen egész konkrétan Pesterzsébeten található ez az étterem, mégis érdemes kipróbálni.
A hely kedves, hangulatos, olyan mintha nem is a fővárosban, hanem a vadnyugaton járnánk. A bár pultnál helyet foglaló vendégek, nem szimplán egy bárszékre, hanem egy nyeregbe pattanhatnak. Az étterem belül faborítású és a zene valamint a sok dizájnos kiegészítő miatt, igazi western hangulat uralkodik. Tökéletesen elszeparált a nem dohányzó rész, ami számomra kimondottan fontos, úgyhogy pluszpont jár érte. A kerthelyiség is nagyon hangulatos, de ahhoz most már hideg van, úgyhogy természetesen bent voltunk.
A pincérünk nagyon kedves és udvarias volt. Ahogy helyet foglaltunk és elhelyezkedtünk, meg is kaptuk az étlapot és az itallapot.
Az italok választásával gyorsan megvoltunk, de az ételeknél bajban voltunk. Bár én már megnéztem a honlapjukat mielőtt mentünk, mégis nehéz volt a döntés.
Végül úgy döntöttünk, hogy előételnek póréhagyma levest és négysajtos levest rendelünk.
Rögtön leadtuk a főétel rendelést is. Én 25 dkg-os steak-et kértem vörösboros erdei gyümölcsmártással, vacsoratársaim szintén steak-et kértek annyi különbséggel, hogy az egyik steak zöldbors mártással és gombás-libamájas feltéttel volt, a másik steak pedig afrikai strucc steak volt, grillezett gyümölccsel és hercegnő burgonyával.
Én mindenképpen well done (jól átsütve) szerettem volna kérni, de a pincér meggyőzött, hogy az nagyon cipőtalp lesz, inkább kérjem medium well (közepesen átsütve). Rettegtem attól, hogy rózsaszín lesz a hús, amit mondtam is neki, de megígérte, hogy nem lesz az, ne aggódjak. Így hagytam magam rábeszélni.
A póréhagymalevest cipóban tálalták és hatalmas adag volt, szerintem megközelítőleg fél liter levest kaptunk. A cipó tetején és a levesben is volt reszelt sajt bőven, na és a hagymát sem sajnálták. A négy sajt levest, nem cipóban tálalták, de sajtos krutont kínáltak hozzá. Mindkét leves nagyon ízletes volt. És ami nagyon fontos, mindkét leves kellőképpen meleg volt.
Én gyakorlatilag már a levessel jóllaktam és majdnem meg is bántam, hogy megrendeltem a steak-et. Persze csak addig, míg meg nem kaptam, ugyanis mennyei volt. És nem bántam meg, hogy hagytam magam rábeszélni arra, hogy csak közepesen átsütve kérjem. Egyáltalán nem volt rózsaszín vagy rágós, tökéletesen meg volt sülve, mégis nagyon puha volt a hús. A vörösboros erdei gyümölcsmártás nagyon ízletes volt, az édessége éppen megfelelő volt.
A zöldbors mártás és a libamáj tökéletes volt.
A strucc pedig akkora tálon érkezett és akkora mennyiség volt, hogy mindenki szája tátva maradt. Az a mennyiség bőven elég lett volna két személynek is. A struccnak egyébként nagyon különleges íze van. Azt várnánk, hogy mivel szárnyas fehér a húsa és nem, a színe inkább vöröses, barnás. Az ízére szerintem a legmegfelelőbb kifejezés a fűszeres. Én már régebben is ettem struccot, és akkor is ugyanez ez volt az érzésem.
Természetesen nem tudtam megenni a steak-emnek csak az egy harmadát, de ugyanerre a sorsra jutott a strucc is, úgyhogy ezeket becsomagoltattuk és hazavittük. Nekem meg volt belőle a másnapi ebédem is.
Azt gondolom már mondanom sem kell, hogy desszertet nem kértünk, pedig volt választék bőven. És még én is találtam volna kedvemre valót, de majd legközelebb.
Maximálisan elégedettek voltunk az ételek ízével, minőségével és mennyiségével. Az árak nagyon korrektek, a kiszolgálás minősége kifogástalan.
A „hagyományos” steak-ek mellett, pedig olyan különlegességekből válogathatsz, mint a floridai krokodil steak, a görög kardhal steak vagy az ausztrál kenguru steak. Szívből ajánlom mindenkinek ezt az éttermet, aki egy jó steak-et szeretne enni, hangulatos környezetben.
Értékelés
Az ételek minősége: | |
Az ételek mennyisége: | |
Választék: | |
Ár – érték arány: | |
Kiszolgálás: | |
Hangulat: | |
Összhatás: |
Ildikó mondta
Köszönjük az elismerő szavakat!
Örülünk, hogy éttermünkre esett a választásotok, és jól éreztétek magatokat!
Várunk vissza benneteket még sok hasonló ünnepi vacsorára!
Ildi és Gábor
gasztrozseni mondta
Mi köszönjük a felejthetetlen estét, és az invitálást, menni fogunk.