2011.03.10, ma újra ellátogattunk a Shalimar indiai étterembe. A Torkos Csütörtökre való nagy érdeklődés miatt már hetekkel korábban kellett asztalt foglalni. A foglaláskor külön kérték, hogy előre küldjük el az ételrendelést emailben, mivel 2 órás turnusokra voltak beosztva a vendégek.
Gondolom az volt a céljuk ezzel, hogy a vendégek ne húzzák az időt azzal, hogy akkor találják ki mit szeretnének enni, nehogy kicsússzanak a 2 órából.
Azt is elmondták, a foglaláskor, hogy az nap csak készpénzzel lehet fizetni, bankkártyával és étkezési jeggyel nem.
Az is kiderült, hogy az utolsó szabad asztalt kaptuk meg, így nem lepődünk meg annyira, hogy az asztal nem volt túl jó helyen. Ez nem is volt zavaró annyira, mint az, hogy asztalterítőt már leette előttünk valaki. Erre valahogy még sosem tudtam napirendre térni. Több étteremben találkoztam már ezzel a jelenséggel és sosem értettem, hogy miért nem adnak erre jobban, mondjuk ki, ez igénytelenség.
Érkezésünk után körülbelül 20 perccel megkaptuk az előételt. A papad finom volt, mint mindig. A samosa viszont jóval kisebb volt, mint korábban, ez a képekből ki is derül. Az íze finom volt, bár kicsit kevés volt a fűszer.
Az előétel elfogyasztása és a főétel felszolgálása között körülbelül 40 perc telt el, ami nem csak azért sok idő mert 10-15 perc lenne az ideális maximum, de azért is, mert előre le kellett adni a rendelést, tehát nem akkor találtuk ki mit szeretnénk enni.
A Sahi Paneer Tikka most valahogy nem volt olyan finom, mint máskor. Nagyon híg volt a szósz és a konzervparadicsomon kívül nem sok íze volt. A Paneer Tikka Masala viszont nagyon finom volt, kellően fűszeres, ahogy kell. A lepénykenyerek közül a Pudina Paratha és a Paneer Naan nagyon finom volt, viszont a Laccha Paratha nem teljes kiőrlésű lisztből volt és meg volt szórva lepkeszeg maggal, ami kifejezetten keserű, így nem ettük meg.
A felszolgálókon már látható volt, hogy fáradtak az egész napos hajtás miatt, de ennek ellenére kedvesek voltak.
A hely tele volt, folyamatosan sokan voltak, de akadtak olyanok, is akik felálltak és elmentek. Ők már az érkezésünkkor is ott voltak, és mi már megkaptuk a főételt is, mikor ők még mindig nem kaptak vacsorát, mivel nem rendelték meg előre az ételt.
Az ilyen hajtós napokon érdemes elmenni olyan éttermekbe, amire igazán kíváncsiak vagyunk, mert ilyenkor kiderül, hogy hogy állják a sarat.
A benyomásom most nem volt olyan pozitív, mint múltkor. Már tavaly előtt is az volt a meglátásom, hogy ráférne a helyre egy alapos felújítás, nem beszélve a mosdóról és ez az érzésem, most még erősebb mint korábban. Most egy kicsit értetlenül állok az előtt, hogy hogy kaphatták meg tízszer a „Best of Budapest” címet.
Értékelés
Az ételek minősége: | |
Az ételek mennyisége: | |
Választék: | |
Ár – érték arány: | |
Kiszolgálás: | |
Hangulat: | |
Összhatás: |
[…] télen ellátogattunk „Budapest legjobb indiai éttermébe”, ugyanis így hirdeti magát a Shalimar indiai étterem. Méltán lehet büszke magára […]