Azt hittem már sikerült tökélyre fejleszteni a kukoricafőzési technikámat, de még mindig van új a nap alatt. Ezt az elkészítési módot egy ismerős ajánlotta a figyelmembe. Őszinte leszek, kissé kétkedve fogadtam a hallottakat, de kísérletező kedvű emberként, nem hagyhattam ki, hogy kipróbáljam. Ha csak néhány csövet készítenél, akkor ez a recept tökéletes lesz.
A főzésnél a kukorica intenzív íze, mindig kicsit tompul. Ennél a főzési módnál viszont, megmarad ez a koncentrált íz, ráadásul fantasztikusan roppanós állagú lesz.
Az egyetlen eszköz, amire ennél a receptnél szükséged lesz az a mikró. Részemről semmi bajom a mikróval, bár én leginkább ételek melegítésére használom, nem pedig főzésre vagy sütésre, de itt volt az ideje, hogy erről az oldaláról is megismerjem, ha már a konyhám része.
Ennél a receptnél a kukoricát véletlenül se pucold meg, a héja fogja ugyanis biztosítani, hogy a kukorica tökéletesre készüljön. Nos, a kukoricát csak mosd meg kívülről, majd töröld szárazra, ezután tedd egy mélytányérra. A mikrót állítsd maximumra (én 800 Wattra állítottam) és mehet be a kukorica 5 percre. Egyszerre mindig csak egy kukoricát készíts.
Ha lejár az idő vedd ki, és hagyd kicsit hűlni. Vigyázz nagyon forró lesz! Ha már kéz meleg kívülről, pucold meg, sózd kedved szerint!
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Hedi mondta
Szia, én a sajtostallér receptért kattintottam, de közbe idetévedtem a kukoricára…
én ma a krumplit főztem meg – tk. kényszerből, mert javítják a gázt -, szóval a krumplit víz nélkül a mikróba és isteni lett. Egyszerűen felszeleteltem kockákra, kb. 10 percre beraktam maximálison. Só se kellett rá. Mennyei lett. Életemben nem csináltam ilyet, eddig csak kiolvasztásra használtam a mikrót fagyott zöldsgekhez…
PS: Igazából a sajtos tallér miatt jöttem, nekem keresztanyám csinált istenit, és képtelen vagyok olyat gyártani, talán ez a kukoricaliszt lesz a megoldás. Köszönöm.
Gasztrozseni mondta
Kedves Hedi,
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalatod a mikróval kapcsolatban, ki fogom próbálni. A sajtostallér nálunk családi hagyomány, a recept régi nem sokat változtattam rajta. Bízom benne, hogy ez lesz az az íz amit kerestél.