Az örök szívfájdalmam, hogy vidéken ahol élünk egyszerűen nincs olyan cukrászda, ahová szívesen beülnénk. A környékünkön található cukikról elmondható (egy-két kivételtől eltekintve), hogy megrekedtek egy szinten. A klasszikus süteményeket készítik, csak éppen spórolósabb kivitelben, növényi tejszínnel, cukrászhabbal, gyenge minőségű csokoládéval, a pultban sokszor a több napos sütemények düledeznek, melyeknek már a látványa is lehangoló. A másik kategória, akik mertek nagyot álmodni, egészen új hullámos desszerteket is kreálnak, amelyek szépen mutatnak, de az ízük sajnos semmitmondó. Aztán van egy kevés tagot számláló csoport, kiváló cukrászok, akik csodás tortákat és süteményeket készítenek, de nincs lehetőség arra, hogy ha éppen kedvünk úgy tartja, beüljünk egyet sütizni, mert csak megrendelésre dolgoznak. Ilyen lehetőségek közepette, nem sűrűn járunk cukrászdába. Ha mégis megyünk, akkor a főváros választjuk. Ott van választási lehetőség bőven.
Van több kedvenc is, köztük a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra. Amikor ide betérünk, mindig nehéz döntéseket kell meghoznunk. Süti vagy fagyi, és azok közül is melyik legyen? Mert bizony minden nagyon csábító. Ezért (bár most is lenne lehetőség rá) nyáron a fagyit eszünk, ősztől tavaszig pedig sütit.
Ahogy a természet megújul tavasszal, úgy a Damniczki kínálata is. Három új izgalmas monodesszert került most fel a palettára. Az egyik a szomolyai fekete cseresznye mousse, amely gazdag cseresznye ízével igazi tavaszi vagy talán már inkább nyári hangulatot teremt. A másik desszert a fekete teás málna mousse, (amely a tavalyi évben, a Capigiani cég versenyén országos első helyen végzett fagylalt formájában) amely monodesszertként is csodás íz harmóniával csábít. A személyes kedvencem a feketeribizli mousse, amelyet rozmaring és szecsuáni bors fűszerez. Számomra ez a legtökéletesebb desszert, mert kicsit édes, kicsit savanykás pont, mint maga a gyümölcs, a fűszerek benne pedig megteremtik azt a tökéletes harmóniát, amit egy ilyen desszerttől várhat az ember.
De nem csak a fagyik és a monodesszertek miatt érdemes betérni, hanem a minden nap frissen készülő péksütemények és kürtőskalács mellett igazi kávékülönlegességeket is kóstolhatsz itt. A barista világversenyeken használt Black Eagle kávégép, négy szakképzett barista és a minőségi alapanyag elengedhetetlen feltétele annak, hogy a lehető legjobb kávét biztosítsák a vendégeknek. A legmagasabb minősítést elért arabica kávéból a profi barista, Salamon Anikó készíti a Damniczki Budapest kávéit, kávés italait.
Egy szó mint száz, a Damniczki egy tökéletes hely arra, hogy cukrászdázz egy jót.
HajduDia mondta
Nekem a végre egy jó hely címről jutott eszembe, hogy nem rég voltam vééégre egy olyan étteremben ahova érdemes is volt elmenni. A Rákóczi tértől nem messze találtuk a helyet a párommal, úgy hívják, Oinos. Igazán jó olasz ételeik vannak, és a kiszolgálás is színvonalas volt. Csak ajánlani tudom őket azoknak akik imádják az autentikus olasz ételeket. A linket itthagyom, érdemes átnézni az étlapjukat, nagyon egyedi dolgokat lehet benne találni. http://oinos.hu/etelek/
Veca mondta
A Damniczkit mi is imádjuk a családdal. Anyukám cukrász, szóval mi is próbálkozunk sok különlegességgel már kislány korom óta :) Vegán tortákat készítünk mostanság.
https://www.ujsagomat.hu/aldi/,