Szeretem a mexikói konyhát, az alapanyagokat a fűszerezést, amit használnak. Ráadásul ez az étel nagyon hamar el is készül és a fagyasztóból, meg a spájzból minden alapanyag rendelkezésre áll. A chilis bab eredetileg darált marhahússal készül, de én nagyon szeretem vegyesen készíteni darált pulykahússal vagy csak pulykahússal. Így azért jóval könnyedebb fogás, mint eredeti verzióban.
[Tovább olvasom…]
5 perces főtt kukorica
Azt hittem már sikerült tökélyre fejleszteni a kukoricafőzési technikámat, de még mindig van új a nap alatt. Ezt az elkészítési módot egy ismerős ajánlotta a figyelmembe. Őszinte leszek, kissé kétkedve fogadtam a hallottakat, de kísérletező kedvű emberként, nem hagyhattam ki, hogy kipróbáljam. Ha csak néhány csövet készítenél, akkor ez a recept tökéletes lesz.
Főtt kukorica
Már talán az unalomig ismételtem, hogy vidéken születtem és szép nagy kertünk volt mindig is. Ennek előnye, hogy szinte minden megtermett nálunk, olyan mennyiségben, amire csak egy családnak szüksége lehetett. A nyár volt a legmunkásabb időszak, mert akkor is nőtt a gaz, ha tikkasztó meleg volt. Viszont csemegekukoricát felnőttként vettem először.
Kukorica krémleves
Ezt a levest eheted hidegen, melegen, ahogy jól esik. Ráadásul nem kell hozzá órákat a konyhában állnod. A receptet a Chefparade-és Blogger főzésen készített kukorica krémleves ihlette. Nagyon ízlett az eredeti recept alapján készült leves is, de én szeretek kicsit több fűszert, használni, ezért elkészítettem a kukorica krémlevest, a saját ízlésemnek megfelelően.
[Tovább olvasom…]
Amivel érdemes kukoricázni: a polenta
Ezzel az étellel sok helyen találkozhatunk, hiszen minden országban készítették főleg akkor mikor éhínség volt, de a mai napig nagyon népszerű, sőt egyre népszerűbb. Van ahol egyben sütik, de nekem sokkal jobban tetszik a toscan verzió, mikor kis golyókat, vagy korongokat formáznak és úgy sütik meg sütőben, ropogósra.
Legutóbbi hozzászólások