Hogy mi is ez? Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni ennek az ételnek a nevét, zöldség fasírtnak nevezném, de sokkal több annál. Ez egy indiai étel, amelyet leginkább előételként fogyasztanak mentás-fokhagymás natúr joghurttal, de természetesen főételként is kiválóan megállja a helyét.
[Tovább olvasom…]
Currys csirke
Imádom az indiai konyhát. Ha ünnepelünk, általában a kedvenc indiai éttermünkbe szoktunk menni. Természetesen én is kísérletezek már egy ideje az indiai konyha fortélyainak elsajátításával, és úgy gondolom eljött az idő, hogy Veled is megosszam a tapasztalataimat.
[Tovább olvasom…]
Pisztráng indiai fűszerekkel
Furcsán hangzik? India és a pisztráng alapesetben elég távol van egymástól, viszont egy kis fantáziával összehozható. Úgy szerettem volna elkészíteni a pisztrángot, ahogy eddig még nem, és véletlenül sem szerettem volna hagyományos ízeket kapni. Azért imádom az indiai konyhát, mert tele van különleges ízekkel, fűszerekkel, illatokkal.
[Tovább olvasom…]
Mangó lasszi, egy kis vitamin bomba a télben
Az indiai éttermekből már jól ismert örök kedvenc. A fűszeres vacsora, gyomornyugtató záróakkordja. Különlegessége az egyszerűségben rejlik. Kevés hozzávaló kell hozzá, de azok együtt isteni íz kombinációt alkotnak. Az indiai éttermekben általában mangó dzsússzal készítik, én, azonban ha tehetem, mindig friss gyümölcsöt használok.
Szamósza, az indiai előételek gyöngye (Vegetarian samosa)
Ez a zöldségekkel töltött tészta a tradicionális indiai konyha alapeleme. Az egyik legkedveltebb étel, nem véletlenül, hiszen sokféle finom fűszert tartalmaz, nagyon laktat. Az indiaiak leginkább előéteként fogyasztják, mentaszósszal vagy gyümölcsös csatnikkal.
Elkészítése nem 5 perc, de megéri a fáradozást.
Legutóbbi hozzászólások