Szeretem a mexikói konyhát, az alapanyagokat a fűszerezést, amit használnak. Ráadásul ez az étel nagyon hamar el is készül és a fagyasztóból, meg a spájzból minden alapanyag rendelkezésre áll. A chilis bab eredetileg darált marhahússal készül, de én nagyon szeretem vegyesen készíteni darált pulykahússal vagy csak pulykahússal. Így azért jóval könnyedebb fogás, mint eredeti verzióban.
[Tovább olvasom…]
Időutazás
Gyermekkoromban töménytelen mennyiségű málnát ehettem Nagyszüleim kertjéből, sőt még a piacra is vittünk eladni. Emellett természetesen mindig készített Nagymamám jó nagy adag málnaszörpöt is, amit aztán nagyon beosztottunk, hogy sokáig kitartson. Persze ez lehetetlen küldetés volt, hiszen mindig rájártunk, amikor nem figyeltek.
Mézes-chilis csirke szárny
Nem csak hétköznapokra ajánlom ezt az ételt, hanem nagyobb összejövetelekre is kiváló. Gyorsan elkészítheted, hiszen nem kell vele sokat pepecselni. Az íze pedig nagyszerű, az édes és a csípős íz találkozásának köszönhetően. Nálunk osztatlan sikert aratott az összes vendég körében.
[Tovább olvasom…]
Mézes-chilis csirke
Édes, csípős, igazán pikáns. Sokféle receptet láttam már. Budában megsütve a pácolt húst, szezámmagosan, rizzsel. Én igyekeztem olyan receptet összehozni, amely olaj és bármilyen más egyéb zsiradéktól mentesen készül. Csalóka lehet a méz miatt, de készülj fel, ez egy igazán izzasztó étel.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások