Szeretem a váratlan vendégeket, mert ilyenkor kiélhetem a kreativitásom abban, hogy gyorsan összedobok valamilyen finomságot. Ilyenkor nem a jól bevált receptjeim közül válogatok, hanem az határozza meg, hogy mi fog készülni, hogy mi rejlik éppen a hűtőben és a spájzban.
Szűzérme magyarosan
Laktózmentes zöldborsó krémleves
Lehet, hogy szentségtörés, én mégis az idei első adag friss zöldborsóból nem hagyományos zöldborsóleves készítettem, hanem zöldborsó krémleves lett belőle. Mégpedig laktózmentes verzióban. Az íze nagyon üdítő lett, igazi tavaszi finomság ez. Azt már talán felesleges is megemlítenem, hogy fél óra alatt teljesen elkészül.
Édesköményes spárga krémleves
A spárga egy rendkívül finom és egészséges zöldség, amely sajnos csak tavasszal kapható. Éppen ezért használd ki amíg van, és készíts belőle finom ételeket. Mivel az íze elég karakteres sokan ódzkodnak tőle. Viszont, ha egy másik hasonlóan karakteres zöldséggel párosítod, mint az édeskömény, a spárga íze nem lesz olyan intenzív.
Mangó torta
Miért pont mangó torta? Amikor először elkészítettem ezt a süteményt, egy kerek születésnap meglepetése volt, és volt vele kapcsolatban egy kikötés is, mégpedig az, hogy nem lehet benne semmilyen piros bogyós gyümölcs. Na most áprilisban milyen friss gyümölcsöt tudnál beletenni a tortába, ami illik egy mascarponés krémhez, és ami nem barnul meg?
Karfiol krémleves
Itt a karfiol szezon. A zöldségesek és a boltok polcain ilyenkor kedvező áron lehet karfiolt vásárolni. Szeretem ezt a nagyszerű zöldséget, mert annyiféle étel készíthető belőle. Én most egy kellemes karfiol krémlevest készítettem, amely átmelegíti a testet és a lelket ilyen barátságtalan, szomorkás időben.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások