A hagyományos rakott krumplinál egyszerű a képlet. A krumplit és a tojást meg kell főzni, aztán összeállítani az ételt. Ennél a variációnál sem bonyolult az elkészítési mód, viszont egészen új íz világgal találkozhatsz, ha így készíted el.
Rácponty
Ez egy igazán magyaros étel, hazai halból. Sajnos a Magyarországon őshonos halfajoknak alacsonyabb a népszerűségük, mint a tengeri halaknak, amit nem is értek, pedig akár frissen is megveheted, szemben a fagyasztott tengeri halak többségével. A fagyasztott tengeri halak olykor rossz minőségűek és bizonyos tengerekből fogott halak nehézfém és egyéb egészségre káros szennyeződéseket tartalmazhatnak. Az édesvízi halak nagyon egészséges tápláléknak számítanak. Mindenesetre feltett szándékom megszerettetni Veled kis hazánk halait.
[Tovább olvasom…]
Rakott karfiol Gasztrozseni módra
Ez az egyszerű mégis nagyon finom és tápláló étel szerintem minden magyar háziasszony konyhájában visszatérő jelenség. Nálunk Anyukám mindig rakott kelkáposztát készített és csak később ismerkedtem meg a további változataival, a rakott zöldbabbal, a rakott kelbimbóval, a rakott brokkolival és a rakott karfiollal. Sőt már ettem olyat is, amelynél a darált húst pörkölt alappal készítették vagy hús helyett szójával. És egészen biztosan sokkal több fajtája is létezik. De nálunk ez vált be. Ez egy alap recept, melyet kedvedre variálhatsz olyan zöldségekkel, amilyenekkel szeretnél.
[Tovább olvasom…]
Menzás emlék újratöltve, avagy a sárgaborsó főzelék
Hívják felezett borsónak, sárgaborsónak, de én gyerekkorom óta stokerájnak hívom. Sokan nem szeretik a főzelékeket, a sárgaborsót meg aztán különösen nem. Én mégis arra buzdítok mindenkit, hogy próbálja ki. Nagyon finom, tápláló, sok benne a fehérje, csökkenti a koleszterin szintet, glikémiás indexe alacsony, így a vércukorszintet is lassabban emeli meg. Én krémlevest is készítek belőle, annak a receptjét a leveseknél olvashatod.
Legutóbbi hozzászólások