Amikor a gesztenyére gondolunk, szerintem sokunknak a téli hidegben parázson sütkérező gesztenye jut eszünkbe. Vagy egy tejszínhabbal gazdagon megrakott gesztenyepüré. Ezek olyan tipikus téli finomságok. De van ám egy gesztenyés desszert, amely hidegben és melegben is épp ugyanolyan jól esik. Ez a gesztenyemisu. Már évek óta készítem és ritkán marad belőle másnapra.
Gesztenyés hókifli
2 éve készítettem először hókiflit. Akkor a klasszikus diós és mákos tölteléket választottam. Idén, hogy ne legyen unalmas, gesztenyével töltöttem meg a kifliket és porcukor borítás helyett most csokis köntöst kaptak. Mivel cukrot pluszban nem adtam hozzá, csak annyit tartalmaz amennyi a gesztenyemasszában és a csokiban van, így nem lett túl édes. Nem is könnyű abbahagyni…
Gesztenyés karika
Vásároltam két csomag gesztenyemasszát. Az első csomag még aznap elfogyott, gesztenyepüré készült belőle. A második csomag pedig a fagyasztóban pihent. Minden alkalommal, amikor kihúztam a fagyasztó azon fiókját, amiben a gesztenyemassza volt, megállapítottam, hogy kellene csinálni belőle valamit. De mit?
Sült gesztenye
Végre itt a tél, közeledik a karácsony és szerte az országban, már vannak karácsonyi vásárok. Szeretem a karácsonyi vásár hangulatát, a barátságos, meghitt fények az ínycsiklandozó illatok, az ízek kavalkádja, melyek közül a legkedvesebb számomra a sült gesztenye. Ha szerencsénk van, akkor a vásárolt gesztenyének nem csak a kinézete pompás, hanem az íze is.
Gyümölcs katonák és gesztenye huszárok
A hétvégi vásárlás alkalmával, örömmel konstatáltam, hogy lehet már kapni szelídgesztenyét. Ha jól láttam a származási hely nem Magyarország volt, úgyhogy várok még kicsit a hazaira. Nekem ugyanis, tuti módszerem van a gesztenyesütésre, de azt majd egy másik bejegyzés alkalmával osztom meg veletek. A mostani ötlet igazán egyszerű, mégis nagyszerű.
Legutóbbi hozzászólások