Hozzávalók a tésztához (4 adaghoz):.
- 15 dkg tönköly finomliszt
- 25 dkg kukoricaliszt
- 1 tojás
- 2,5 dl víz
- 2 kávéskanál só.
- 1 fej saláta
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál méz vagy barna nádcukor
- 3 dl víz
- 1 evőkanál almaecet.
- 8 tojás
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál olívaolaj.
Először is készítsd el a salátát, hogy jól összeérjen. Keverd össze a sót, a mézet, az ecetet és öntsd hozzá a vizet. Kóstold meg, hogy kellőképpen ízes salátalét kaptál-e. Természetesen ez ízlés dolga, de szerintem akkor jó, ha nem az ecet és a méz dominál, hanem, egy harmonikus ízt érzel. Tedd a salátalét egy tálba, tépkedj bele saláta leveleket, forgasd össze és lefedve tedd a hűtőbe tálalásig.
Tedd fel a vizet forrni egy nagy fazékba, dobj bele 2 teáskanál sót.
Közben készítsd el a tésztát. A lisztet keverd össze a sóval, ad hozzá a tojást és a vizet, majd dolgozd össze. Akkor jó az állaga, ha masszív, de kicsit inkább lágyabb.
A tésztát nokedli szaggatóval szaggasd a lobogó vízbe. Miután a galuskák feljönnek a víz felszínére, egy szűrő segítségével szedd ki, és tedd őket hideg folyó csapvíz alá, majd csepegtesd le alaposan és tedd félre egy tálba.
Ha megfőtt a nokedli, a tojásokat alaposan verd fel és adj hozzájuk 1 kávéskanál sót. Az olívaolajat egy lábasba melegítsd fel, öntsd bele a tojást és a nokedlit. Jó alaposan keverd össze, és folyamatos keverés mellett süsd, amíg a tojás megszilárdul.El is készült a tavaszi finomság.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
nagylaszlo71 mondta
Érdekes, először egy angyalföldi kifőzdében találkoztam evvel a változattal, s azóta szembesültem avval, hogy széles e hazában így eszik ezt a kaját… Szerintem abszolút tévedés, a savanykás lében úszkáló salátalevelek nálam húsért kiáltanak, ettől függetlenül a tojásos tészta nagyon finom tud lenni, de imigyen:
– tésztát főzünk (pl. fodros nagykockát), al dente keménységűre;
– tésztát leszűrjük, hideg vízben edzük;
– tésztát forró olajban megforgatjuk, kicsit akár meg is pirítjuk
– néhány tojást ráütünk, avval keverjük, és hagyjuk, hogy ne nagyon szárazzá, de mégis kellően szilárddá váljon
– sok-sok tejföllel, sóval-borssal, azon melegiben befaljuk ;-)))
gasztrozseni mondta
Köszönöm bár, a recept ötleted, az nem „a tojásos nokedli”, de azért biztosan finom. Az én receptem lényege, hogy egy egészségesebb változatot kínálok azoknak, aki odafigyelnek az egészségükre, anélkül, hogy a megszokott ízeket el kellene felejteniük.
Margó mondta
Kedves Dia!
A tojásos noledlit én is így csinálom, csak a felvert tojásokhoz,egy pár kanál tejfölt szoktam beletenni, ettől nem rántottás lesz az íze, hanem lágyabb, szaftosabb lesz .
Köszönöm a csodálatos recepteket, nagyon sokat készítettem belőlük..
Gasztrozseni mondta
Kedves Margó,
Nagyon örülök, hogy ízlenek a receptjeim!
A tejfölös lazítás jól hangzik, kifogom próbálni, köszönöm a tippet!
Éva mondta
Kedves Dia!
A tojásos galuskát én is csinálom, és én a tojásokhoz tejet szoktam tenni nem sokat, de így kevesebb tojás kell hozzá.
Köszönöm a recepteket már sokat ki is próbáltam.
Sajnos elvesztettem az egyik receptet, a töled kapott limonádét.
Pedig az is nagyon finom volt.
Gasztrozseni mondta
Kedves Éva,
Küldöm a limonádé linkjét, itt megtalálod:
http://www.gasztrozseni.hu/bod.....-limonade/
Ági mondta
Kedves Dia!
Én krumplival is nagyon szeretem!
Kockára vágom a krumplit, vagy újkrumplit, pici olajon szép pirosra megsütöm.
A felvert tojásba petrezselymet is keverek.
Ráöntöm a sültkrumplira. Kavargatom, amíg a tojás állaga jó lesz.
Isteni finom. Lehet még újhagymát, vagy snidlinget is belekeverni, amikor kész.
Gasztrozseni mondta
Kedves Ági,
Ez számomra merőben új, de nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni. Köszönöm!
ilona mondta
kedves dia megcsinaltam a tojasos nokedlit nagyon finom lett köszönöm a sok jo tippet ilona
Gasztrozseni mondta
Kedves Ilona,
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Ágnelli Lajosné ( Júlia) mondta
Kedves Dia, köszönöm a recepteket. A sajtos rudat megcsináltam nagyon finom lett . És tényleg sokáig puha marad. Júlia
Gasztrozseni mondta
Kedves Júlia,
Nagyon örülök, hogy ízlett a sajtos rúd!
Diósi Ági mondta
Megcsinálom a pörkölt alapot.
Ráteszem a csirkét, mindegy melyik részéből készítem.
Hozzáteszek 2 újrépát, 2 új fehérrépát, egy kis karalábét kockázva, és egy negyed kelkáposztát darabolva. Rányomok mustárt ízlés szerint és összefőzöm.
Félig előfőzök rizst, és amikor megpuhult a csirke hozzákeverem, és összerottyantom. Víz ne maradjon alatta, csak egy kis szaft.
Lehet paradicsomot és paprikát is hozzátenni.
Nagyon szeretjük.
Gasztrozseni mondta
Kedves Ági,
Köszönöm, hogy megosztottad ezt a remek receptet!
Deákné Temesi Edit mondta
Én vegetáriánus vagyok már 15 éve, de a férjem húsevő. De már Ő is csak
20%-ban húsevő. A többi zöldség gyümölcs és gabona. Rendszeresen né-
zem a receptjeidet. Különben Én ritkán főzök a férjem főz, kettőnkre.
A gyerekek már kikerültek, unokáim vannak.