Márton nap alkalmából, én mindig készítek valami finomságot. Szeretjük a libát is és a kacsát is, viszont, ha választanom kell, hogy liba vagy kacsa, akkor egyértelműen a kacsát választom, mert nekem kicsit kevésbé karakteres az íze mint a libáé.
Mivel nem gyakori, hogy valaki heti szinten fogyaszt libát vagy kacsát, úgy gondolom, hogy recept tekintetében érdemes biztosra menni. Az általam ajánlott elkészítési mód, nagyon egyszerű, és igazán ízletes, a fő hangsúlyt a fűszerek kapják.
Hozzávalók:
- 5 db kacsacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 db babérlevél
- 8-10 szem egész színes bors
- 4-5 csipet szárított rozmaring
- 4-5 csipet szárított kakukkfű
- só
- 1-1,5 dl Berentzen Apfel (almalikőr) vagy fehérbor
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra.
Kezd azzal, hogy mindent előkészítesz. A vöröshagymát szeleteld fel vékony csíkokra, és a fokhagymát is vágd fel vékony szeletekre.
A combokat nézd át, hogy ne legyenek tollasak, mert bizony a legjobb szándék ellenére is előfordulhat, hogy kisebb pihék rajta maradnak. Ezután a combokat minden irányból dörzsöld be sóval, majd szórd be mindkét oldalukat rozmaringgal és kakukkfűvel.
Helyezd tepsibe a combokat. A hagymák egy részét tedd a tepsibe, egy részét pedig a helyezd a combokra. A színes borsot és a babérlevelet csak simán szórd bele a tepsibe, majd öntsd bele az almalikőrt. Fedd le alufóliával, és 50 percre tedd az előmelegített a sütőbe.
Ha lejárt az idő, vedd le az alufóliát, a sütőt tekerd fel 220-230 C fokra és pirítsd meg a kacsacombokon a bőrt.
Köretnek ajánlom a párolt káposztát, amelyet én ecet és cukor hozzáadása nélkül, simán csak balzsamecet hozzáadásával készítek. Vagy esetleg egy kis hagymás tört krumplit, amelyhez a hagymát tökmagolajon dinsztelem. Ettől igazán különleges ízt kap a krumpli is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Samu Sándorné mondta
Kedves DIA!
Már megint,mint midig remek (gyors és kevés munka) az ajándékod!
Az elfoglalt anyukák és a házi asszonyok nevében köszönöm!
Te egy kincs vagy az idő szegényes és mégis egészséges étel készítők számára!
További boldogságot ! Ínyenceknek további gyorsan elkészíthető finomságot KÉREK az illetékestől!
Kreatív egészséges életet kívánva Saci
Gasztrozseni mondta
Kedves Saci,
Nagyon köszönöm a kedves szavakat. Mivel én is folyton időhiányban szenvedek, ezért van motivációm, számíthatsz, számíthattok rám a jövőben is.
anya111 mondta
Konfitálással jobb, így nem elég szaftos.
Gasztrozseni mondta
Kedves Anya,
Ezzel nem tudok egyetérteni, ugyanis az alufóliával lefedés miatt a hús párolódik, és így egyáltalán nem szárad ki.
Jánosi Éva mondta
Kedves Dia!
50 éves lévén ezt a receptet már rég óta ismerem, készítem.
Bizony nagyon finom! A családom is nagyon szereti!
Ajánlom bárkinek, aki szereti a kacsát, libát!
Üdvözlettel:
Jánosi Éva
Jánosi Éva mondta
Kedves Dia!
Nem tudom jogomban áll-e, hogy most én küldjek neked egy igen finom és egészséges ragu receptet, de azért leírom.
Hozzávalók 4-5 személyre:
50 dkg pulykamell filé apróra kockázva
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 ek. sűrített paradicsom
késhegynyi őröltbors
kevés Vegeta
zöldség: 1 konzerv előfőzött morzsolt kukorica, apró kockákra vágott 3 sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab
Elkészítés:
A húsból a fűszerekkel pörköltet készítünk, majd hozzáadjuk az összes zöldséget és mindent puhára főzünk. Ne legyen sok szaftja, csak annyi, amennyi épphogy ellepi.
Petrezselymes vajas burgonyát ajánlok hozzá köretként.
Üdvözlettel:
Jánosi Éva
Gasztrozseni mondta
Kedves Éva,
Köszönöm szépen a receptet! Igazán jól hangzik, és tényleg könnyű ételnek tűnik.
Mária mondta
Jó lehet ez a recept, kipróbálom.
Gasztrozseni mondta
Kedves Mária,
Örülök, hogy tetszik a recept!
Németh Istvánné mondta
Kedves Dia! Még a nyál is kicsordult ettől a finomságtól, nagyon szeretjük a kacsacombot, nagyon jól is jött a tipp, úgysem tudtam, hogy mit készítsek ebédre. Almalikörről még nem hallottam, hogy tesznek bele, fehér borral meg szoktam locsolni. Igazán kedves vagy, köszönöm a receptet, szép hétvégét, jó pihenést kívánok.
Üdvözlettel : Valéria
Gasztrozseni mondta
Kedves Valéria,
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept. Remélem ízleni is fog, ha elkészíted!
peterferencne mondta
Kedves Dia.
Köszönöm ezt a Sült kacsacomb receptet.
Sokat készítettem már de ilyen fűszereket még nem használtam, köszönöm a
receptközlését. Üdv Panka.
Gasztrozseni mondta
Kedves Panka,
Remélem kipróbálod, és bízom benne, hogy ízleni fog!
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Ez a recepted is nagyon tetszik, mert beteszem a sütőbe és kész. Köszönöm szépen! Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept!
Timea mondta
Kedves Dia!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt ! Régóta szeretnék változtatni az étrendemen. Ebben leszel most nagyon nagy segítségemre. Az időzítés is pont megfelelő, mert hétfőn voltam bélmosáson. Tehát tiszta belsővel kezdhetek neki. Köszönöm!
Gasztrozseni mondta
Kedves Tímea,
Bízom benne, hogy segítségedre tudok lenni tanácsaimmal, és receptjeimmel!
Kakas mondta
okcs
Lantos Sándorné mondta
Kedves Dia!
Ma Márton nap alkalmából megsütöttem a kacsa combokat, és nagyon finom lett. Szerinted kacsa mellből is lehet így csinálni?. Ugyanis a jövőhéten vasárnap mellet fogok sütni, a fagyasztóban van eltéve.
Köszönöm a finom receptet. Eszter
Gasztrozseni mondta
Kedves Eszter,
Nagyon örülök, hogy ízlett! Szerintem kacsamellből is ugyanilyen finom lesz, én nem változtatnék semmin.
Gica mondta
Én is nagyon szeretem a kacsát (nem csak a combot, hanem minden más részét is). Ahogy én készítem (gyors és rendkívül ízletes): római tálba rakom a tisztított kacsát (minden részét, amit szeretek), amit sóval borssal és kakukkfűvel ízesítek. A kacsahúsba előzetesen fokhagymát tűzdelek, majd a tálba hagymát, almát, birsalmát, körtét, sárgarépát teszek, kevés vízzel felöntöm és az egészet kb. 60 percig sütöm, amíg a hús meg nem puhul. Rendkívül ízletes és így külön köret sem szükséges hozzá, maximum egy kevés zöldsaláta. Javaslom mindenkinek, aki egy remek és egészséges lakomát szeretne kevés energiabefektetéssel.
Gasztrozseni mondta
Kedves Gica,
Köszönöm, hogy megosztottad velem, és az olvasókkal remek receptedet.
Fazekas Ilona mondta
A párolt káposztához,legyen az lila,vagy fehér káposzta,mindenkor “csak” őrölt köményt,1-2 gerezd fokhagymát használok fűszerként,és citrommal savanyítom! (esetleg borkősavval) .Szerintem az ecet nem illik ízében a káposztához. Próbáljátok ki!-nem fogjátok megbánni!
Gasztrozseni mondta
Kedves Ilona,
Köszönöm, hogy megosztottad a recepted!
Godoné Erzsi mondta
Kedves Dia !
Ez a recept nagyon jól hangzik,a baj csak az ,hogy a férjem nem eszi meg igy.
Egyszerüen csak sóval beszórva süthetem neki.
Azért most ,ha tehetem kipróbálom a te receptedet,persze csak titokban.
Azt is csak magamnak.
Ha sikerül jelezni fogom.
Üdv. Erzsi.
Gasztrozseni mondta
Kedves Erzsi,
Bízom benne, hogy a recept elnyeri a tetszésed!
Mária mondta
Minden Márton-napon libasültet készítek. Kacsát is eszünk többször,.Karácsonykor mindig.
Én csak simán sózom,borsozom, kevés majoranna és sütöm.
Kipróbálom az általad leírt receptet is.
Gasztrozseni mondta
Kedves Mária,
Köszönöm, hogy megosztottad, hogyan készíted a kacsát/libát.