A burek egy ízletes, rétes tésztából, túróból, álló sós tészta. A túrós változat a legjellemzőbb, de különféle ízesítésekkel készülhet, lehet például káposztás, burgonyás, darált húsos, juhtúrós. És a legjobb benne, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, finom és egészséges.
Hozzávalók 4 rúd réteshez:
- 50 dkg zsírszegény túró
- 8 db teljes kiőrlésű réteslap
- 10 dkg leveles spenót vagy 10 db fagyasztott spenót pasztilla
- 10 dkg feta sajt
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 10-15 dkg reszelt trappista vagy Pannónia sajt
- 10-15 dkg angol szalonna pirosa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 kávéskanál só
- 1 csipet bors
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet bazsalikom
A spenótot enyhén sós vízben előfőzzük, ha leveles akkor felcsíkozzuk a főzés előtt. A szalonna húsos részét felkockázzuk és megpirítjuk
Közben a túrót összetörjük, hozzáadjuk a pici kockákra vágott feta sajtot, a joghurtot, az összezúzott fokhagymát és a fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lecsepegtetett spenótot és a sült szalonna kockákat.
A réteslapokat kihajtogatjuk, kettőt – kettőt egymásra teszünk. Összesen négy rúd rétesünk lesz. A bekevert túróból, egy kanál segítségével, pici halmokat teszünk a tésztákra, úgy osszuk el a tölteléket, hogy mind a négy rétesbe egyenlően jusson a töltelékből.
A tésztát feltekerjük, és ugyanígy teszünk a másik három rúd esetében is. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A tepsit kikenjük az olívaolajjal, beletesszük a réteseket és azokat is vékonyan megkenjük az olívaolajjal.
A bureket körülbelül 10-15 percig sütjük, majd ha a rétesek teteje megpirult, kivesszük, rászórjuk a sajtot és a sütőt feltekerve 200 C fokra, visszatesszük a sütőbe még 5-8 percre míg a sajt is megpirul.
Még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
P. Erzsébet mondta
Szia,
Nagyon tetszik a recept. Érdeklődni szeretnék, hogy teljes kiőrlésű réteslapot hol lehet beszerezni?
Pont most olvastam a pirított mandula recepted. Azt hittem ennek csak én vagyok a megszállottja. Pont így szoktam elkészíteni és a legfinomabb nasi szerintem. : ))))
Üdv, Zsike
Gasztrozseni mondta
Kedves Erzsébet,
Ezt már más is kérdezte, itt találod a válaszom:
http://www.gasztrozseni.hu/saj.....mment-3088
Egyetértek a pirított mandula nagyszerű dolog.