Túl nagy adag spenótot készítettél, és már nem fűlik hozzá a fogad, vagy a család foga? Akkor ajánlom figyelmedbe ezt a receptet. Bár nálam a spenót bármikor jöhet, tudom, hogy sokaknak nem ez a kedvenc étele. Viszont azt gondolom, hogy ebben a verzióban talán még a spenótért kevésbé rajongók is szívesen elfogyasztják majd.
Hozzávalók:
- 50-60 dkg csirkemell filé
- 5 dkg parmezán sajt
- 10 dkg pizza mozzarella sajt
- 1 db kis pohár (175gr) natúrjoghurt
- só
- színes őrölt bors
Hozzávalók a spenóthoz:
- 50 dkg fagyasztott parajpüré
- 2 dl 1,5%-os tej
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 kávéskanál só
- 5-6 tekerés színes bors
A csirkemellet szeleteld fel körülbelül egy cm vastagra. Ezután a szeleteket klopfold ki, sózd, és borsozd őket. Tedd egy mélyebb tálba a csirkemell szeleteket, majd öntsd rájuk a joghurtot. Legalább fél órán át hagyd, hogy a joghurt átjárja a húst. Ettől nagyon finom puha marad a hús, még a sütés után is.
A fagyasztott spenótot nem szükséges kiolvasztanod. Lassú tűzön csak a sóval tedd fel főni. Amikor a spenót már felolvadt teljesen, még körülbelül 10 percig főzd, a bors és a fokhagyma hozzáadásával. A keményítőt keverd el a hideg tejben, és ha letelt a főzési idő, add a spenóthoz. Keverd össze alaposan. Pár pillanat alatt a spenót be is sűrűsödik. Ekkor vedd is le a tűzről.
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra.
A csirkemell szeleteket, úgy ahogy vannak joghurtosan, tedd egy jénaiba, vagy kerámia sütőedénybe. Öntsd le őket a spenóttal úgy, hogy jól ellepje a hús szeleteket. Ezután mehet a tetejére a parezzánnal elkever resztelt mozzarella sajt.
Mehet a sütőbe. Körülbelül 20 perc alatt a csirkemell készre párolódik a spenótban. Már csak az van hátra, hogy a sajtot rápirítsd a tetejére.
Önmagában, köret nélkül is laktató.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Szoke Erzsebet mondta
Jol hangzik, hamarosan meg fogok csinalni,
koszi a receptet
Erzsi
Gasztrozseni mondta
Kedves Erzsi,
Nagyon szívesen, remélem ízleni fog!
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Nagyon megtetszett ez a recepted! Nagyon szeretem a csőben sűlt, és tepsis ételeket! Gyorsan elkészíthetők és nagyon finom! Közben míg sűl mást is lehet csinálni!
Üdv. Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Én is azért szeretem ezeket az ételeket, mert könnyen elkészíthetők, és tényleg nem kell őrizni őket.
biacsi edit mondta
Szia Dia ez a spenótos csoda nálunk biztos gyakori vendég lesz mert imádjuk a spenótot sok ilyen remek receptet köszönjük üdv Edit.
Gasztrozseni mondta
Kedves Edit,
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! A spenótot én is imádom, úgyhogy számíthatsz még hasonló receptekre.
Jávorszky Éva mondta
Nagyon finom. Ezt biztos, hogy máskor is csinálom. Éva.
Gasztrozseni mondta
Kedves Éva,
Örülök, hogy tetszik a recept!
Lőrincz Gyöngyi mondta
Kedves Dia!
Örülök ennek a receptnek, mert a spenótot én is “imádom” (egyébként csak az Istent szoktam imádni!!!!!)
Biztos, hogy kipróbálom és a kedvencem lesz!
Vajon csirkecombból is meg lehet csinálni??????????
Gasztrozseni mondta
Kedves Gyöngyi,
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Szerintem csirkecombból is el lehet készíteni.