A nyári grillezések alkalmával kísérleteztem ki a sörben pácolás receptjét. A hús egészen új zamatot kap a sörös páctól, a zöld fűszerektől és sokkal puhább is lesz. Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges kalóriát spórolhatunk így, hogy nem olajat használunk páclének.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50-60 dkg pulykamell filé
- 2 -3 dl jó minőségű sör
- 1 kávéskanál színes bors
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál kakukkfű
Hozzávalók a gombamártáshoz:
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál Graham-liszt
- 1 evőkanál fehérbor
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet fehérbors
- 1 csipet zsálya
A húst körülbelül 1,5 cm vastag szeltekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd egy zárható műanyag edénybe rakjuk. Felöntjük a sörrel és beleszórjuk a fűszereket. A húst hűtőbe tesszük és 3 napig hagyjuk pihenni ebben a pácban.
A gombamártáshoz a gombát megmossuk, megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és megpároljuk az olívaolajon. Ezután hozzáadjuk a gombát, a sót, a fehérborsot és lefedve pároljuk kicsit, hogy a gomba levet eresszen. Hozzáadjuk a tejszínt, a fehérbort, a fűszereket és behabarjuk a liszttel. Ezt úgy csináljuk, hogy a gombamártásból kiveszünk 2 evőkanálnyi lét, összekeverjük a liszttel, és szűrőn keresztül visszakeverjük a gombamártáshoz. Folyamatos kevergetés mellett egyet forraljuk és már be is sűrűsödik.
Közben kisüthetjük a hús. Egy serpenyőt felmelegítünk, megkenjük vékonyan lehelet olívaolajjal és megsütjük a hússzeleteket. A sütés elején tegyünk rá fedőt, hogy ne száradjon ki, majd mind két felét süssük pirosra. A sörtől alapból kap egy rózsaszínes színt.
Tálaljuk rizzsel, gerslivel.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Vélemény, hozzászólás?