Mindjárt itt a húsvét. Számomra a húsvét fogalma párosul a sonkával, a tojással és a friss zöld fűszerekkel. Ennek jegyében ezen a héten olyan ételek receptjét osztom meg Veled, amelyet az én családomban szinte hagyomány elkészíteni húsvétkor. Kezdetnek itt egy egyszerű, ám de annál finomabb recept. A töltött tojást vagy kaszinó tojást biztosan ismered.
Természetesen ennek az ételnek is létezik kalóriadús, majonézes változata, de az én töltött tojásom, még hírből sem hallott a majonézről. Mint mindig most is a finom és kalóriaszegény kategóriában indulok.
Hozzávalók 16 db tojáshoz:
- 15 dkg füstölt sonka pirosa aprókockákra vágva
- 2 evőkanál mustár
- 8 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 8 tojás
- 10 szál snidling apróra vágva
- 1 levél medvehagyma apróra vágva
- 2 kávéskanál só
- csipetnyi frissen őrölt színes bors
- 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
A tojásokat sós vízben, 10-15 perc alatt főzd keményre. Ha megfőttek engedj rájuk hideg vizet és hagyd hűlni 10 percig. Ha már kihűltek, pucold meg őket, és hosszában vág félbe.
Kanalazd ki a tojások sárgáját egy tálba és villával törd össze. Keverd hozzá az apró kockákra vágott sonkát, a mustár, a vajat, a snidlinget, a medvehagymát, a sót, a borsot és az őrölt szerecsendiót. Alaposan keverd össze. Sűrű krumplipüré állagú masszát kell kapnod.
Tedd a tölteléket a nyomózsákba (ha nincs az sem probléma, akkor hagyd a tölteléket a tálban, fedd le fóliával) és 40 percre helyezd hűtőbe, hogy a vaj megszilárduljon. Ha lejárt a hűtési idő töltsd meg a tojásokat. Díszítheted apróra vágott snidlinggel, esetleg kaviárral.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Verhás Krisztina mondta
Én a vajat joghurttal vagy tejtöllel szoktam “kiváltani”:-)))))De nagyon jó:-)))
Gasztrozseni mondta
Kedves Kriszta,
Köszönöm a tippet. Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni.
Judit mondta
Szia Dia!
Megcsináltam előételnek a tojássalátával együtt, nagyon finom volt mind a kettő. Köszönet Neked a kitünő receptekért.
Üdv.Judit
Gasztrozseni mondta
Kedves Judit,
Nagyon szívesen! Örülök, hogy íztett!:)
zsuzsa mondta
Szia Dia!
Köszönöm, hogy felidézted a tojásos ételeket. Én a maradék tojásokból szoktam elkészíteni ezeket a finomságokat. A tojásokat a sonkalében főzöm meg, így láttam az anyukámtól, szigorúan hagymahéjjal, főzve. semmi vegyszer, lehet, hogy az idősek már akkor is tudtak valamit amikor még nem volt ennyi vegyszer.
Kellemes ünnepeket mindenkinek.
Üdv. Zsuzsa.
Gasztrozseni mondta
Kedves Zsuzsa,
Teljesen igazad van, a természetes dolgok mindig jobbak.
Hibszky Anna mondta
Szia Dia!
Én is sokszor csinálok töltött tojást, legtöbbször pénteken. De kaviárt még nem tettem bele. Biztos finom. Köszönöm és Kellemes Ünnepeket kívánok! Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Én is kellemes ünnepeket kívánok.
Németh Jozsefné mondta
Diácska…..Köszönöm én is a recepteket…Soha jobbkor…Kellemes Ünnepeket Neked és családodnak Icuka
Gasztrozseni mondta
Kedves Icuka,
Köszönöm, és kellems ünnepeket!
Mária mondta
Kedves Dia
meg fogadtam tanácsodat ez volt a vacsora francia salátával .
további kellemes ünnepet
Gasztrozseni mondta
Kedves Mária,
Váljék egészségetekre!
Kellemes ünnepeket kívánok!
ilona mondta
kedves dia nagyon finom a tojássalátával eggyütt kipróbaltam nagyon izlett az egesz csaladnak köszönöm ilona
Gasztrozseni mondta
Kedves Ilona,
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Kellemes ünnepeket kívánok!