Sajtos-spenótos táska

Már van egy ehhez hasonló receptem a sonkás-sajtos táska, de a mostani recept megalkotásánál az alapgondolat a spenót volt. Nagyon szeretem a spenótot, és valamilyen formában minden héten szoktam készíteni. Most ez egy egészen új változat.

Ha igazán gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, akkor ezt bátran ajánlom.

Hozzávalók a spenóthoz:

  • 450 gr fagyasztott spenót
  • 2 dl 1,5 %-os tej
  • 2 evőkanál étkezési (kukorica) keményítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 4-5 tekerés színes bors

Hozzávalók még:

  • 50 dkg pizza mozzarella sajt
  • 1 csomag teljes kiőrlésű lisztből készült réteslap
  • 1 teáskanál olívaolaj

Először készítsd el a spenótot. Egy lábosba tegyél körülbelül fél dl vizet, tedd bele a fagyasztott spenótot, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd meg, és fedő alatt főzd.

Ha a spenót kiolvadt teljesen, hagyd még legalább 10 percig főni. A keményítőt keverd el a hideg tejben, majd folyamatos keverés mellett add hozzá a spenóthoz. Vedd nagyon alacsony hőfokra. A spenót szépen elkezd sűrűsödni. Ha már kellően sűrű vedd le a tűzről.

Kicsit tedd félre, hadd hűljön.

A sütőt melegítsd elő 200 C fokra. A fél kiló sajtból nagyjából 6 darab, 1 cm vastag korong lesz. A tepsit vékonyan kend ki olívaolajjal.

Mindegyik sajtkoronghoz két-két réteslapot használj. A réteslapot kettesével összefogva terítsd ki, kend meg spenóttal, és a közepére helyezd rá a sajtkorongot. A réteslap egyik felét terítsd rá a sajtra, majd mehet rá a szemben lévő oldal. Ezután a maradék két oldal ugyanígy. Helyes kis batyut fogsz kapni. A lényeg, hogy minden irányból zárt legyen, és a spenót ne tudjon megszökni belőle.

A batyukat úgy helyezd a tepsibe, hogy a hajtott felük legyen alul, így biztosan nem fognak kinyílni.

A táskák tetejét vékonyan kend meg olívaolajjal, majd mehet a sütőbe. Körülbelül 10-15 perc alatt a tetejük arany barnára sül és el is készül a spenótos-sajtos finomság.

Jó étvágyat hozzá!

Bonyolultság:
Hozzávalók ára:
Elkészítési idő:
Fitness mutató:
Vega: igen

Tetszett a bejegyzés? Nyomd meg a gombokat!

Hozzászólások

  1. bosco mondta

    Kedves Dia,

    Köszönöm ezt a receptet is, szinte már csak a blogból készítem el az ételeket. Ez is nagyon jól néz ki, gyors is, biztos megcsinálom. De mi ez a pizza mozarella, hol, mennyiért kapható? Én még csak a kis zacskós golyóval találkoztam. :) Másik kérdésem, ami szinte minden receptnél felmerül…. ez a 4-5 tekerésnyi színes bors mennyit jelent? Nekem épp durvára őrölt van, az a papírzacskós. Köszönöm válaszod!

      • bosco mondta

        Kedves Dia,
        Köszönöm a válaszod! Akkor gyanítom a sajtos pultban kell keresni a kimértek közt, nem a polcon. :) Jövő héten meg is csinálom (hétvégén anyukám főztjét eszem). Gratulálok a díjadhoz, én is szavaztam természetesen! További szép sikereket! És majd még jövök a triviálisnak tűnő kérdéseimmel. ;)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.