A kacsamáj egy igazán fejedelmi alapanyag, ezért megérdemli, hogy tökéletesen készítsék el. Az ízét kiemelni kell, nem elnyomni. Ehhez pedig nem kell feltétlenül sok különleges alapanyag, vagy hiper-szuper konyhatechnika. A kevesebb több, ebben az esetben is megállja a helyét.
Belátom a mangó, ráadásul az érett mangó beszerzése nem mindig könnyű, de nem lehetetlen feladat. Nekem most négy darabot is sikerült vennem, igen jó áron.
Hozzávalók:
50 dkg körüli hízott kacsamáj
25 dkg-os fonott kalács (ha sütni szeretnéd, itt találod a receptet)
1 db érett mangó
őrölt színes bors só
A mangót pucold meg és szeleteld fel vékony szeletekre.
A májat szeleteld fel nagyjából fél cm vastagságúra. Egy teflon serpenyőt melegíts elő, zsiradék nélkül. Amikor a serpenyő már jó forró (vizet cseppentve bele rögtön elpárolog) mehet bele a máj. Elég közepesnél picit magasabb hőfokon sütni. A lényeg, hogy nem szabad sokáig sütni, hogy szaftos maradjon, de kapjon egy szép színt és egy kis kérget. Ehhez oldalanként nagyjából 1,5-2 percre lesz szükség. Minden adag máj megsütése után öntsd le a keletkezett zsírt a serpenyőből egy megfelelő edénybe.
A kalácsot szeld fel körülbelül 1-1,5 cm vastag szeletekre. Amikor minden máj kisült tegyél vissza egy kevés kacsazsírt a serpenyőbe, és azon pirítsd meg a kalácsok mind a két oldalát.
Már csak össze kell állítani a lakomát. Minden kalács szeletet fedj be májjal, sózd meg picit, és helyezd rá a mangó szelteket. Most jöhet rá az őrölt színes bors, abból is csak kevés. Most pedig nincs más hátra, mint elfogyasztani.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Hagymási Katalin mondta
Kedves Dia! Nagyon szépen köszönöm ennek a finomságnak is a receptjét! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok nektek, szeretettel!
Anikó mondta
Kedves Dia!
Ez biztos nagyon finom, ki fogom próbálni! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!
Beck Nándorné mondta
Jobbulást kívánok!
Nekem is ugyanaz a véleményem se gyerek se felnőtt
ne menjen közösségbe ha beteg.