Furcsán hangzik? India és a pisztráng alapesetben elég távol van egymástól, viszont egy kis fantáziával összehozható. Úgy szerettem volna elkészíteni a pisztrángot, ahogy eddig még nem, és véletlenül sem szerettem volna hagyományos ízeket kapni. Azért imádom az indiai konyhát, mert tele van különleges ízekkel, fűszerekkel, illatokkal.
A recept két 2 db pisztránghoz elegendő hozzávalót tartalmaz.
Hozzávalók:
- 2 db tisztított pisztráng
- 2-3 dkg vaj
- 1 kávéskanál curry por
- 1 kávéskanál őrölt garam masala fűszerkeverék
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál só
- alufólia
A pisztrángokat nem feltétlenül kell lepikkelyezned, hiszen a pisztrángnak elég vastag a bőre, nem igazán javaslom, hogy elfogyaszd. De, ha szeretnéd, természetesen lepikkelyezheted.
A tisztított pisztrángokat kívül, belül, alaposan sózd meg, és egy fél órát hagyd állni, hogy átjárja őket a só.
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A curry port, az őrölt garam masalát, és az őrölt római köményt keverd össze. A fűszerkeverékkel alaposan dörzsöld be a halak belsejét, majd kívülről is fűszerezd meg őket.
Tépj két akkora darab alufóliát a két pisztrángnak, hogy külön, külön alaposan be tudd csomagolni a halakat. Mielőtt azonban elkezded a csomagolást, mindkét darab alufóliát terítsd ki, és egyesével, hideg vajjal, vajazd meg a felül lévő oldalukat. Ez azért szükséges, hogy az alufólia ne tapadjon rá a halakra.
A megvajazott fóliára fektesd rá a pisztrángot, és tekerd fel az alufóliát, mint egy palacsintát, a két végét hajtsd be. A másik hallal is tegyél így.
Ezután mehetnek egy tepsibe.
Süsd 15-20 percig, majd fordítsd meg a pisztrángokat, és a másik oldalukat is süsd legalább 15-20 percig. Ha letelt az idő, nincs más dolgod, mint óvatosan kicsomagolni őket a fóliából. Friss salátával a legfinomabb!
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Nagyon tetszik a recepted! Köszönöm! Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Bízom benne, hogy kipróbálod és ízleni fog.