Gyerekként imádtam, kamaszként nagyon nem szerettem, de most újra szeretem. Kicsit hullámzó a viszonyom a paradicsomos káposztával. Ezt az ételt is sokféle képpen el lehet készíteni. Az én receptem nagyon egyszerű és még rántás sem kell hozzá. A káposzta nagyon egészséges. Rengeteg rostot, C, B1 és B2 vitamint és sokféle ásványi anyagot tartalmaz.
Mindemellett pedig gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 25 dkg fejes káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db hámozott, egész, konzervparadicsom
- 3 dl víz
- 1 evőkanál méz
- 3 teáskanál só
- 6-7 tekerés színes bors
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
A káposztát szeld vékony csíkokra, a hagymát kockázd fel. Tedd a káposztát és a hagymát egy megfelelő méretű fazékba. Add hozzáadjuk a vizet, a felkockázott konzervparadicsomot, a sót és a borsot.
Fedővel lefedve, lassú tűzön tedd fel főni.
Körülbelül 40 perc alatt a káposzta és a hagyma megfő. Ha már puha a káposzta, add hozzá a mézet és a szegfűszeget.
Kínálhatsz mellé főtt marhahúst, de önmagában is kiváló.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Németh Józsefné mondta
A paradicsomos káposztánál sem habarás sem rántás???S az izén nem venni észre???Icuka
Gasztrozseni mondta
Kedves Icuka, Sem habarást, sem rántást nem használtam és mégis nagyon finom lett.
bosco mondta
Kedves Dia, A konzervparadicsom helyett friss paradicsomot használnék, ekkor változik a recept? Gondolom a konzervpari fűszerezve van, vagy nem? Nem igazán használtam még ilyet és inkább a friss változatra voksolok. Üdv,
Gasztrozseni mondta
Kedves Bosco,
Igazából amit én szoktam venni, az csak sózott, semmilyen más fűszer nincs benne. Természetesen friss paradicsomból is finom, csak akkor van probléma, ha nem elég lédús a paradicsom.